Ford Manx Urban, Ford Berliner ve Ford Comuta adı verilen iki elektrikli modelin 1960'larda tasarım ve prototiplemesini yapmış ama piyasaya sürmemiş. Yeterli bilgi bulabilseydim bence yazacaktım ama bilgi temin edemediğim için soru olarak paylaşıyorum.Ford BerlinerFord Manx UrbanFord Comuta
Şimdi şöyle: sürmemiş olmaları tabi bir ihtimal ama bence süremediler piyasaya, petrol şirketlerinin baskısıyla, özellikle bazı pazarlarda, gelişmemiş ülkelerde... Ne bileyim yani! Daha geçenlerde ülkemizde elektrikli araçlara yapılan yüzde 60 zam da bunun bir göstergesi değil mi? Elektrikli araçlar piyasada artarsa petrolün bir önemi azalacak en azından otomobillerde, petrol türevi yakıtların önemi azalınca da daha az kişi alacak ve satış azalacağı için devlete gidecek vergi (gelir) azalacak. Çünkü az bir vergi almıyor devlet, yakıttan. Çok basit bir döngü bu. Kısacası ülkemizde ve geri kalmış diğer ülkelerde elektrikli araç üretimi ve satışı hep engellenmeye çalışılacak. NOT: Dünya ve gelecek hepimizin, atmosferi daha çok zehirlememeli ve petrol türevi yakıtları tüketmeyi artık bırakmalıyız bir an önce ! Güzel paylaşımınız için teşekkürler.
En İyi Erkek Görüşü