asgari ücretle çalışan arkadaşım 6 araba çevirdi. her sene 10 bin liralık kredi çeke çeke. 10 bin çekti woswos aldı. Sattı 10 bin çekti fiorino aldı 10 bin daha çekti doblo aldı. üzerine 10 bin çekti passat aldı 10 bin daha çekti ibiza aldı. En son bu şekilde 180 binlik arabayı sattı. TOKİ'den ev aldı. Başka bir arkadaşım gitti 200 bine ssangyong aldı.
10 bin çekti 12 bin ödedi. 12 aylık taksitlerle. ssangyong alan ise memur arkadaştı. ben nasıl araba aldım diye soracak olursan eğer benimkisi daha komikti. Milli sporcu olduğum için ömürlük maaşım var. 3 sene önce 5 bin civarındaydı. Çin'den 5 bin liralık kulaklık alırdım her ay. Trendyol'da satardım. 15 bini cebe indirirdim. Sonra da onu dolara çevirirdim. Vadeli hesaba atardım. 1 sene sonra Mazda 3 aldım kendime sıfır.
branşına göre değişiyor. En düşük alan atletler oluyor. Ben de atletim. 5 asgari ücretin birazcık fazlası ediyor. Sigortan olsa da alıyorsun o parayı. Torununa miras kalıyor.
sadece aldığın maaş ile araba almak için 5 yıl beklemen lazım (araba fiyatları ve maaşındaki değişimi hesaba katmıyorum). 1 yıl boyunca para biriktirip + 100 bin tl kredi çekebilirsin bence
bence maximum la başlamana gerek yok gücünün yetebileceği basit bir araçla başlayıp (accent era olabilir) zamanla yükseltebilirsin hem tecribe olu hem de ödemek zor olmaz
Kızlar & Erkekler Ne Diyor
4610 bin çekti woswos aldı. Sattı 10 bin çekti fiorino aldı 10 bin daha çekti doblo aldı. üzerine 10 bin çekti passat aldı 10 bin daha çekti ibiza aldı. En son bu şekilde 180 binlik arabayı sattı. TOKİ'den ev aldı.
Başka bir arkadaşım gitti 200 bine ssangyong aldı.
Arkadaşlar ticaret adamı çıkmış :D
her kredide ne kadar faiz ödedi?
10 bin çekti 12 bin ödedi. 12 aylık taksitlerle.
ssangyong alan ise memur arkadaştı.
ben nasıl araba aldım diye soracak olursan eğer benimkisi daha komikti. Milli sporcu olduğum için ömürlük maaşım var. 3 sene önce 5 bin civarındaydı. Çin'den 5 bin liralık kulaklık alırdım her ay. Trendyol'da satardım. 15 bini cebe indirirdim. Sonra da onu dolara çevirirdim. Vadeli hesaba atardım.
1 sene sonra Mazda 3 aldım kendime sıfır.
Güzel güzel, bendede milli sporcu olacak potansiyel vardı ama ben devamını getirmedim.
Maaşı ne kadar bari üzüleyim azıcık :/
branşına göre değişiyor. En düşük alan atletler oluyor. Ben de atletim. 5 asgari ücretin birazcık fazlası ediyor. Sigortan olsa da alıyorsun o parayı. Torununa miras kalıyor.
Tae Kwon Do cuyduk bir zamanlar çalışmadan milli sporcuları zorluyordum :D
onlar 25 bin civarı alıyor.
sallama :D
ne sallayacam be
25'bin almaz
nerden biliyorsun?
Alsaydı duyardım
arkadaşin kim belki hocası olmuşumdur. TOHM Ankara 'da yer aldı mı?
Yol parasını saymazsak 2.500 atarım
bir araba için ayırabileceğin bütçe ne kadar?
150'bin sınırlarım
sadece aldığın maaş ile araba almak için 5 yıl beklemen lazım (araba fiyatları ve maaşındaki değişimi hesaba katmıyorum).
1 yıl boyunca para biriktirip + 100 bin tl kredi çekebilirsin bence
Ev felan geçindiriyormusunki alamadın
Yok borcum da yok 3 yıldır biriktirmeye çalışıyorum ne zaman birikse araba fiyatları artıyor.
Sen alamıyorsan biriktirip bende alamam :D
Yok senin hevesini kırmayım
Biriktir bakalım sen
Bizde şahin felan alcaz demekki :/
Onu alırsın bak
Ama ben şahine binmem 🤣
bizde 2. el alcaz madem :/
100 diyim o zaman
Babamda destek olur madem 2020 model TOurner var ondan alırım
Hayırlı olsın