Ahlak, insan ilişkilerinde uyulması beklenen kuralları ve görevleri belirlemektedir. Çocuğa küçük yaşta bu konuda verilecek düzgün bir eğitim, yetişkinlik döneminde çocuğun çevresi ile uyumlu yaşamasına katkıda bulunacaktır.Çocuğun ahlak gelişiminde aileye çok önemli görevler düşmektedir. Ebeveynler çocuğun ahlak gelişiminde nasıl bir yol izlemeli?
Simartarak buyutulen cocuk egoist ve narsist oluyor. Oncelikle ona dikkat ederim daha sonra durust olmasina. Ne olursa olsun durust ol diye yetistiririm tabi ne kadar uyar bilemem. Saygili olmayi insanlara ustten bakmamayi ogretmek isterim.
Ebeveynler kendileri ahlaklı edepli olursa çocuk otomatik olarak ahlaklı oluyor Çünkü çocuğun rol modeli ailesidir
1|0
0|0
kahveligünler_ | Çocuk & Ebeveyn konusunda 85 görüş paylaştı.
Guru
12 gü
Önce kendilerinde bitiyo iş
0|0
0|0
AtomunÇekirdeği | Çocuk & Ebeveyn konusunda 135 görüş paylaştı.
Master
12 gü
Öncelikle bunun temelinde kesinlikle kendinizin ahlak seviyenizi geliştirmektir. Neticede çocuklar söylenen şeylerden çok yapılan şeylerden etkilenirler zira ebeveynlerin ahlaksız tutumlar sergilemesi çocuğun gelişim döneminde de ona bu yola itecektir. Birlikte geçirilmeyen, duygu ve sevgi eksikliği yaşayan her çocuk sevgiyi yanlış ölçüde yanlış yerlerde arayacak ve ahlak dışı hareketlerde muhakak bulunacaktır. Kaldı ki ona yönlendirilecek sorular da çok önemlidir. Her ne kadar yorgun gelirseniz gelin ona vakit ayırmalı ve ahlaki olarak manipüle edecek sorular sormak gerekir. Örneğin; bugün senin için kim güzel bir şey yaptı ya da söyle bakalım bugün kimi daha çok mutlu ettin gibi... Onu iyilik yapmaya sürecek bir kaç sorunuza cevap vermek için bile birşeyler yapmaya yöneltecektir çünkü her çocuk ebeveynlerinden taktir bekler. Bu bağlamda okul çağındaki bir çocuğa ise derslerinden çok hocalarının iyi insan olup olmadığı ve "kötü öğretmen" cevabı verirse bunun nedenin sadece notlardan dolayı olduğunu söylerse onun notlardan daha önemli şeylerin yani iyiliğin ve ahlakın olduğunu göstermek gerekir. Birlikte hayvan beslemek, belli etkilenliklere katılmak ve yardım ederken sizi rol model görmeside büyük etken olacaktır. Bir hata yaptığınız da kaldı ki her insan hata yapar büyük ya da küçük farketmez ben anneyim ben babayım demek yerine hatanızın farkına varıp çoğunuzdan dahi özür dilemek onların da isyan etmeden yaptığı hatayı gün gelip farkına varıp sizden özür dilemesi demektir. Burada bile şahit oluyoruz ki pek çok cahil, kendini geliştirememiş, beyin eksikliği yaşayan ve ahlaksız bir ton insan var. Şimdi soruyorum size? Çocuğunuz burada bulunan o insanlara benzesin nede olsa kimliğim belli değil diye her geleni taciz etsin ahlaksız davranışlarda bulunsun ister misiniz? BU YÜZDEN ÇOCUĞUNUZU GELIŞTIRMEDEN ÖNCE KENDINIZI GELISTIRINIZ.
oh ahlak demek. ilk olarak çocuğuma şunu öğreteceğim, ahlaksız bir insan olacaksın. ama baba neden, diyecek. çünkü, diyeceğim, ahlaklı olanların bir elinde kılıç bir elinde ahlak. ikisinden birisine mecbur bırakırlar insanı. hem görmüyor musun, ahlakından en çok övünenelr en namussuzlardır. bu yüzden sen ahlaksız olacaksın. toplumun zayıfları için kutsanmış erdemlere ihtiyacın yok, diyeceğim.
En İyi Kız Görüşleri