Doğum sancısı çok mu can yakıyor?

- Gizli Üye1 ayEvet ama kesinlikle bunu aşılmaz görmeyin. Bu bağlamda Allah kadınlara önemli bir kolaylık vermiştir. Bu durum saniyeler sürer ve ağrının nereye vuracağı kişinin vücuduyla alakalıdır. Hem sizin sağlığınız için hemde bebeğinizin ömür boyu sürecek sağlıklı yaşamı için zorunluluk olmadıkça normal doğum öneriyorum.0|00|0Görüş hala geçerli mi?
- Hepsini Göster Daha Az Göster
- Görüş sahibi1 ay
Maşallah kıyamam yaa, İnşallah sağlık ve mutlulukla kucağınıza alırsınız bebeginizi 😊. / Bu düşüncelerde olmanız gayet normal , kolay bir durum değil elbette biliyorum , sizi anlamaya çalışıyorum. Normal doğum kadınlara zulüm olurcasına bir durum olsaydı eğer , her zerreyi hassas bir nizam olarak yaratan Allah bu şekilde olmasını istemez faklı bir durum şekliyle yaratabilirdi. Bunun yanında normal doğumun bebek için olan faydaları çok çok yüksek ve bu durum ömür boyu süren etkilere sahip , normal doğum ile anne bebek arasindaki ruhsal duygusal bağ daha kuvvetli olur. Diğer madde , çocuk bağışıklık sistemindeki kuvvetliligi normal doğum ile kazanır , normal doğumun hem anne için hemde bebek için çok çok önemli faydaları vardır. Şöyle ki sezeryanda yaralar iyilesince problem kalmıyor olgusu kadar basit basit değil daha farklı yapısal ve sağlıksal faydaları var. Doğum esnasında gerçekleşen , düşündüğümüzden fazla etkenler vardır. Bir örnek daha verecek olursam , mesela doğum süresinde bebeğin nefes alma durumu değişir daha aktif hale gelerek ciğerler açılır. Sezeryanda bu durum olmayacağı için ilerde ve son yıllarda gördüğümüz üzere , daha çocuk yaşlarda astım hastalığına yakalanan çocuklar var ayrıca bronşit gibi rahatsızlıkları daha çok görüyoruz. Evet normal doğumla dünyaya gelen kişilerde olmuyor mu oluyor fakat oranı çok az. Normal doğumla anlık bir zorluk ve bunun karşılığında sevap var. Sezeryanda günlerce rahat edememe acılarin devamı birinin yardımına daha cok ihtiyaç duyma gibi etkenler var yine sizin kadınsal olan durumlarınızın ağırlığı daha fazla.. bunları yaşamaktansa , bebeğinizin sağlığını ömür boyu sürecek etkenlerle riske atmaktansa , sezeryanı değil , kendi anatominize uygun olan doğal yöntemi değerlendirmenizi önemle tavsiye ediyorum.
- Görüş sahibi1 ay
Ne demek rica ederim , yardımcı olabildiysem ne mutlu tabiki üşenmem, yardımcı olabilme durumum varsa ve özellikle bilgim varsa , bildiğim kadar anlatırım. Öyle ki , bu konuda bildiklerim, bu konuda tereddukleri olan bir anne adayından daha çok kimin işine yarar, bilgilerimizi paylaşmazsak ne anlamı var , lazım olduğu yerde paylaşılmayan bilgininde vebali var. Esas olarak sizin duanız karşısında ben ne kadar teşekkür etsem azdır. Amin Rabbim sizdende razı olsun , sizler sağolun. İnşallah hayırlı sağlıklı bir evlat nasib etsin Rabbim.
Diğer Görüşler İçin Aşağı Kaydır
Senin Görüşün Nedir? Hemen Üye Ol!Benzer Sorular
Kızlar & Erkekler Ne Diyor
51- Gizli Üye1 ayYaktığı yok abartılıyor zaten adet sancısı gibi çok ağır olunca doğuruyorsun.0|00|0
- Gizli Üye1 ayEvet çok cok çok büyük bir acı. Agri çoğunlukla belinde olucak. Ama merak etme acı ne kadar çok olursa olsun Allah kuluna dayanamayacağı bir acı vermez.0|11|0
- Görüş sahibi1 ay
Hepimizden razı olsun. Yuruyus yapmak durumda kolaylık sağlar derler bol bol yürü. Egzersizler yap kendini zorlamadan. Birde nefes egzersizleri doğumda yardımcı olur özellikle. doğumda nefesini kontrol etmelisin. Ben hem doğurdum hemde doğuran gördüm. çogu kadın nefesine değil acıya odaklanır. Eğer kaba bir şekilde anlattıysam kusura bakma. Ben düz bir insanım dogru neyse direkt söylerim. gözun korkmasın. Allah yardımcın olsun
- Soran1 ay
Yok ya lafımı olur. Çok da güzel anlamışsınız Allah razı olsun. Bazı etrafımdaki tanıdıklar diyor çok kolay doğurdum hiçbir şey yok diye bazıları çok acı çektim diyor. Valla bilemiyorum nasıl olavak hayırlısı olur inşallah. Çok teşekkür ederim tekrardan benim en büyük korkum kesi atılması
- Hepsini Göster Daha Az Göster
- Görüş sahibi1 ay
İlk doğumda kadınlar zorlanır ve genelde kesi atıyorlar. Bende ve tanıdığım bir çok kişide kesi atıldığını biliyorum. Ama onu fark etmezsin bile. ikinci doğumda kesi atılmıyor tabi doğum süresi ilk doğuma yakın ise. zaten çocuk doğar doğmaz bütün ağrın acın kesiliyor. Ben doğurduktan sonra hastanede dolanıyordum ebeler , hemsireler beni yatırmaya çalışıyorlardı. normal doğumun iyi tarafı bu doğum bittikten sonra kolayca ayağa kalkıp hiç bir şey olmamış gibi gezebiliyorsun.
- Gizli Üye1 ayAğrısız doğumlar da var0|00|0
Detaylı bilgi
Bi’Bot Seçimi
Çok Süper Görüş