Tanıdıklarınızın bebişinizi öpmesine izin verir misiniz?
9
3
Görüşünü yaz
Kapat
En İyi Kız Görüşleri
SSelvi | Çocuk & Ebeveyn konusunda 262 görüş paylaştı.
Fenomen
1 ay
9 ay boyunca anne karnında güvende olan bebek, doğumundan hemen sonra dış dünyaya uyum sağlamaya başlıyor. Ancak bu uyum çok da kolay olmasa gerek çünkü dış dünya bebek için bazı tehlikeleri beraberinde getiriyor.
Ağız ve burun bölgelerinden vücuda giren bakteri ve virüsler öpme yoluyla bebeklere çok kolay bulaşabilir. Bebekler bağışıklık sistemlerinin zayıf olması sebebiyle hastalanmaya yatkınlardır. Bebeklerin cildi de son derece hassas, ince bir yapıya sahip, biri bebeği öptüğü takdirde bebeğe mikrop bulaşabilir, cilt tahrişi meydana gelebilir.
Bu nedenlerden dolayı bebeklerin aile dışındaki insanlar tarafından öpülmemesi gerektigini düşünüyorum. Hatta aile içinde bile öpmekten kaçınmakta fayda var. Bebeğin sağlığı ile ilgili bu tür olumsuzlukların yaşanmaması için biraz dikkatli olmak gerektiği görüşündeyim.
0|1
0|1
Görüş hala geçerli mi?
YessiiM | Çocuk & Ebeveyn konusunda 282 görüş paylaştı.
Fenomen
1 ay
Merhaba. ☺️ Bebekler kesinlikle öpülerek sevilmemelidir. Hadi bizler anne baba olarak dayanamıyoruz öpüyoruz ama bir başkasına kesinlikle izin verilmemeli diye düşünüyorum. Annem, babam, kardeşim ve eşimin ailesinin kesinlikle çocuğumu öpmesine izin vermedim ve benden gizli öperler diye yalnız bile bırakmadım onları çocuğumla 😂. Bağışıklık sistemi güçlenene kadar da izin vermeyi düşünmüyorum.
En İyi Kız Görüşleri