Provasını geç millete psikolojik açıdan testler yapılmalı önce bu kişi ebeveyn olmaya elverişli mi değil mi sonra planlama gerçekleştirilmeli ve doğum kontrol yöntemleri aktif edilmeli. Maddi ve manevi açı değerlendirilmeli 1 çocuğum masrafını karşılayabilecek güçte olanlar 1 çocukta kalmalı psikolojik açıdan uygun olmayanlar kısırlaştırılsın.
1|1
0|0
minikhırçınkedi | Çocuk & Ebeveyn konusunda 253 görüş paylaştı.
Master
1 gü
Prova yapmayı mantıksız buluyorum sonuçta pratikte olanla gerçekte olan bir olmuyor.. Anne veya baba olunca o hissiyat doğuştan kendiliğinden oluşacaktır.. Sadece bilinçli olmak adına büyüklerin tecrübeleri dinlenebilir , "anne çocuk -çocuk gelişimi ve eğitimi vs" hakkında ebeveynler bilinçlenmeli..
Annelik babalık provasından ziyade çocuk sahibi olmadan önce ebeveynlerin çocuk yetiştirmek ile ilgili bilinçlenmeleri gerektiğini düşünüyorum. Ne kadar prova yaparsan yap çocuk dünyaya geldikten sonra her şey çok farklı olabilir. Ama doğum öncesinde çocuk psikolojisi, çocuk bakımı ile ilgili ebeveynlerin teorik bilgilere sahip olmaları onlar için çocuk doğduktan sonra bir avantaj sağlayacaktır.
annelik ve babalık içgüdüsel bir olay provayla falan öğrenilmiyor mental olarak istediğin kadar hazır ol teoride herşeyi bil ama olmuyor çocuğum olduktan sonra anladığım birşey daha var bebek bakmak annelik veya babalık tecrübe edilemeyen tek şey bence çünkü sen belli bir yaşa gelmişsin belli bir akışı var hayatın sende buna ayak uyduruyosun ama bebek sürekli gelişiyor ve istekleri hareketleri güdüleride gelişime bağlı olarak değişiyor burda bocalıyor insan gün günden farklı oluyor 4 yaşında ikizlerim var hala tecrübe sahibiyim diyemiyorum bırakın kursu falan bunu yaşarken bile yetersiz kaldığınız durumlar oluyor
Kızlar & Erkekler Ne Diyor
94Anne veya baba olunca o hissiyat doğuştan kendiliğinden oluşacaktır..
Sadece bilinçli olmak adına büyüklerin tecrübeleri dinlenebilir ,
"anne çocuk -çocuk gelişimi ve eğitimi vs" hakkında ebeveynler bilinçlenmeli..
Bu tür iç güdü meselelerinin kursu mantıklı gelmiyor.
Teori ve pratik ayni olmuyor.
Yasadikca deneyimlemek mantikli.
mental olarak istediğin kadar hazır ol teoride herşeyi bil ama olmuyor
çocuğum olduktan sonra anladığım birşey daha var bebek bakmak annelik veya babalık tecrübe edilemeyen tek şey bence çünkü sen belli bir yaşa gelmişsin belli bir akışı var hayatın sende buna ayak uyduruyosun ama bebek sürekli gelişiyor ve istekleri hareketleri güdüleride gelişime bağlı olarak değişiyor burda bocalıyor insan gün günden farklı oluyor 4 yaşında ikizlerim var hala tecrübe sahibiyim diyemiyorum bırakın kursu falan bunu yaşarken bile yetersiz kaldığınız durumlar oluyor