Henüz çocuk düşünmüyoruz ama dört koldan soru yağmuruna tutuluyoruz. Nasıl baştan savılabilir?

- Susturamazsınız...
Çocuk yapsanız yine susturamazsınız, bu sefer hemen 2. ne zaman derler...
2. yi yapsanız yine susturamazsınız, bu sefer hemen 3. ne zaman derler...
Derler de, derler yani...
Bunu ben de anlamıyorum; neden soruyorlar, neden karşılıyorlar başkasının hayatına anlamıyorum.
Hayat sizin hayatınız, çocuğu doğuracak olan sizsiniz, çocuğa bakacak olan sizsiniz... Ama, bu çevremize ne oluyor, cidden bunu anlamıyorum..5|10|0Görüş hala geçerli mi?
Diğer Görüşler İçin Aşağı Kaydır
Senin Görüşün Nedir? Hemen Üye Ol!Benzer Sorular
Kızlar & Erkekler Ne Diyor
5850- İmkanı yok susmazlar evlendim ilk aydan başladılar 3 aylıkken çevreden acaba biyerleremi götürsek diyenleri duydum ne dersem deyim susturamadım ben istiyordum bide 4 5 aylarda oldu doğuma kadar sustular doğdu 1 2 ay geçti 2. ne zaman 2. de erkek olur inşallah diye başlayan sözlerle karşılaştım dedim istemiyorum 4 5 sene yapmak aklımda yoktu ama kızım 2 buçuk yaşındayken 2. kızım süpriiiz dedi bana onada hamileyken inşallah erkekdir diye baskı kurdular dedim kız bilinmez belki erkek doğar dediler şimdi 2. kızım 3 yaşında ne zaman 3. üncü diyorlar yani susmazlar istersen kız kır söz yinede susmazlar umursamamaya çalış en güzeli bu kimseye anlatamazsın bunu...0|00|0
- Susmazlar susmayacaklar.
Bebegi yapacaksiniz sonrada e hani 2. diyecekler...
O yuzden ya yuz goz olacaksiniz.
Buzdolabina filan yazacaksiniz "Biz bebek istemiyoruz kararimiza saygi vb " diye...
ya da teeek tek cvp vereceksiniz ama aala susmayacaklar maalesef 😌1|00|0 - Bu bir kısır döngüdür; öğrenciye okulun ne zaman bitiyor, mezuna ne iş yapıyorsun, bekâra ne zaman evleniyorsun, evliye ne zaman çocuk yapıyorsun, tek çocukluya ikincisi ne zaman... Sanane deyip geçiyorsun hem senin kafan rahat oluyor, hem karşı taraf haddini biliyor.5|00|0
- Henüz düşünmüyoruz.. diyin geçin..
yetmiyor ise, hayırdır aile planlama bakanlığınamı soyundunuz diyin. Ne diyelim? Zaten ben çocuk düşünmüyoruz 1-2 yıl sonra düşünüyoruz diyen çiftleride anlamıyorum, senedinizmi var? Belki hiç çocuğunuz olmaz? veya 15 sene olmaz? veya bir kaza sonucu 4 ay sonra olur? Sizlere tavsiyem herşeyin hayırlısını dileyin. Yani bakalım Hayırlısı diyin geçin soranlara.0|00|0 - İstemiyorsanız yapmayın öyle söyleyenlere de kulak asmayın onlar çok bilmiş herkesin hayatına burunlarını sokup hep konuşuyor zaten emin ol o çocuğu yaptıktan sonra 2. si nerde falan diye zorlarlar tınlamayın şunları3|20|0
- Ya ben çok sinir oluyorum bi yere kadınlar toplanıyo mesela yeni gelin oluyo arada işte. Kız çocuk var mı? Diyolar. İlk bebeği olana. Kız ikinci düşünceniz var mı? Diyolar. Ben evlenince bana derlerse evime almam hiç birini ya çok sinir bozucu.3|10|0
- Kanka bu döngü hep böyle nişan olur evlilik ne zaman evlenirsin çocuk ne zaman gibi gibi devam eder durur4|10|0
- İnsanların yatak odasına bile karışan insanlar var ya komik.. bakacaksan yarın doğurcam derim ben olsam. Ne zaman evleneceksin diyenlere düğünü sen yapacaksan yarın evlenirim diyorum ben wkssk2|10|0
- Daha 4 aylık evlisiniz ya 4 aylıkkkk pess demek ki sen de ki çevre bende olsa tefe koyarlar beni1|00|0
Gerçekten pes hayret ettim ya Allah ne zaman nasip ederse deyin bir mahsuru mu var sizin için biraz da tavır yapmak istersen hadi insanların hayatına karışıyorsunuz hadsizliğinizi anlarım ama Allah'ın işine de mi karışacaksınız veren Allah alan Allah
- Size ne 😁 Tabi ki saygı çerçevesi içinde çocuk düşünmüyoruz diyebilirsiniz. İnsanların özeline neden bu denli karışırlar anlamıyorum. Kendileri mi bakacak? Masraflarını kendileri mi giderecek? Ağladığında, üzüldüğünde onlar mı yanında olacak? Çok isteyen kendisi doğurabilir, ama insanların hayatına “maydanoz olunmaz”. Bu kararı çiftler vermelidir, balkonunda çekirdek çitleyen teyzeler değil.
Umarım sana ve eşine bu tür sorular yöneltilmez :)2|00|0 - Bu hep böyle gidicek heralde bazı şeyler hiç değişmiyor bu ülke de sözlenirsin , nişan sorulur, nişanlanırsın evlilik ne zaman, evlenirsin, çocuk ne zaman, bir tane olur 2 ci ne zaman böyle uzar gider cevap vermeye ömrünüz vefa etmez yaşayın en güzel aylarınızı yıllarınızı ya ne tasa yapıyorsunuz ne diyeceğiz diye düşünmüyoruz şu an deyin geçin0|00|0
- Şuanlık istemiyoruz diyin sonuçta onun tüm sorumluluğu size ait bakıp büyütcek onunla ilgilencek sizsiniz kimseye hesap vermek zorunda değilsiniz bence.1|00|0
- Allah ne zaman isterse o zaman diyin o zaman susarlar
Gebe olsanda ne zaman doğum diye sorarlar
Doğrursun sezaryen mi normalmi diye sorarlar
Kiz bitmicek soruları alış bunlara1|00|0 - Sert şekilde cevaplar ver yoksa susmazlar:) sizin çocuğunuzun derdi onları gerdi isterseniz 10 sene sonra yaparsınız ne karışırlar anlamamki0|00|0
- Susmazlar... Cevap dahi vermeyin. Bana da sürekli ikinci cocuk soruluyor. Bazen duymamis gibi yapip iplemiyorum bile.0|00|0
- İnsanlar susmayacak. şu an düşünmüyoruz evlilik sürecimiz daha çok yeni. Farklı planlarımız var. Denilebilir.0|00|0
- düşünmüyorsanız düşünmüyoruz de bu kadar, gerekirse tersle aynı şeyi sormanızdan sıkıldık daha fazla soru istemiyoruz de orda çakılırlar zaten0|00|0
- Susmazlar :)) İlk çocuk olunca 2. ne zaman gelecek sonra 3. için kafa şişirecekler falan :)) Kulaklarını tıka bunlara her zaman.0|00|0
- Gizli Üye7 güYaşınız genç de değil valla tam yaşı hamile kal doğur diyenr kadar kocan 30 olucak neyi erken1|02|0
- Soran7 gü
İşte sana göre "tam" bana göre bize göre değil. Yaşla olgunlaşmak arasında büyük bir korelasyon var, beyin bile daha 25'inde yetişkin beyni haline geliyorken anne evinden yeni çıkmış bir insanın o yaşta da olgunlaşacağını düşünmüyorum ben. Kuşak farkı, çocuğu kötü yetiştirmekten çok daha iyi :)
- Hepsini Göster Daha Az Göster
- Çocuk düşünmüyoruz derdim. İnsanların özelline karışmak, en ters bulduğum şeylerden.1|10|0
- Nasip kismet de gec ben de evlenme muhabbetlerine boyle diyorum kime ne1|10|0
- Gizli Üye7 güSizi ilgilendirmez demeniz lazım. Sorma hakkını kendilerinde nasıl buluyorlar. Bizi ilgilendirir bu, ne zaman hazır hissedersek o zaman olur demeniz lazım.2|00|0
- Bir güzel azarla ben yapıcam da sen mi bakıcan sorumluluk ister o de anca öyle0|00|0
- Niye senin özeline ilgili açıklama yapma gereği hissediyorsun, tersle o soruyu soranları2|10|0
- Henüz düşünmüyoruz deyin ama etkili bir çözüm değil tabi sürekli sorarlar en iyisi dikkate almayın1|00|0
- Seneye dusunuyoruz de. Bu sene birbirimize alisiyoruz seneye olacak de. Susarlar seneye kadar1|00|0
- Çocuğu sanki onlar yapacakmış gibi kendilerinde çocuk ne zaman deme hakkını nerden buluyorlar? Sevgilin yok ne zaman sevgilin olacak, sonra ne zaman evleneceksin, ne zaman çocuk, ne zaman ikinci çocuk... SİZE NE YA SİZE NE0|00|0
- Gizli Üye3 güKime ne ya istediğinizi yaparsınız lafını ver sizi ilgilendirmez de oda nasip kısmet ha diyince olmuyor0|00|0
- Gizli Üye2 güÇocuk canınız istiyor yapamadıysanız yapıb verelim sorun değil sağlığımız yerinde söylemesi ayıp😉0|00|0
- “Çocuğu biz yapacağız, biz bakacağız, biz büyüteceğiz. Siz sadece seveceksiniz, biz bakmaya hazır değiliz siz hazırsanız buyrun Siz yapın, bakın! biz sevelim” de.1|00|0
- Daha bismillah dört ay olmuş insanlarin şu meraklarını amlamiyorum size ne? Size ne? Sanane😡😡2|00|0
- Kısır olduğunu söyle, hem zaten böyle haberler onların aralarında tez yayılır, bir kişiye söylemen yeterli😂0|00|0
- Böyle insanları insani şekilde uyarınca susmazlar. Çok çocuk istiyorsanız kendiniz yapın sizin isteklerinize göre hayat yaşayacak değiliz de0|00|0
- Gizli Üye7 güBu tarz soru soran çiftler biraz büyüsün lütfen. Soruya bak1|21|0
- Görüş sahibi7 gü
Ben 25 eşim 28 yaşında. Ne desek susarlar?
Bu yaşa kadar gelmişsiniz daha nasıl susturulur bilmiyorsun.
Kim sorarsa sorsun "Biz daha yeni evliyiz henüz çocuk düşünmüyoruz." diyeceksin. Baktın yine soruyorlar başka şeyler de falan soruyorlar o zaman daha ciddi bir şekilde "Çocuğu doğurup bakacak olan biziz. Buna biz karar veririz. Birileri evlendi yuva kurdu diye hemen çocuk yapılacak kuralı ve zorunluluğu mu var da haberimiz yok? Sanki yaşımız almış başını gitmiş de geç kalırız gibi konuşuyorsunuz :) Ne zaman ki planlar, uygular ve hamile olurum o zaman haberiniz olur hiç merak etmeyin. Ama şu an eşim de ben de HENÜZ BEBEK DÜ-ŞÜN-MÜ-YO-RUZ." Bu kadar. Bak bakalım bir daha konusunu açarlar mı. - Soran7 gü
Yani ben annemı babamı susturmayı denemedim daha önce, böyle bir şey yaşamadım çünkü. Susturmayı bilmiyorum evet, bir eksiklik değil bana göre. "Gibi konuşuyoruz" dediğin şey benim düşüncem değil, olsa zaten çocuk yaparım, öyle olmadığını düşündüğüm ama ailelerimiz tam tersini düşündüğü için sormuştum. Bu kadar atara gerek var mıydı emin değilim, teşekkürler.
- Hepsini Göster Daha Az Göster
Aile ve toplum baskısı çocuk istiyor niye tersliyorsun kadını, gayet normal bir soru sormuş. Kimseyi kırmak istemiyor belli ki, kendi ailesi sonuçta.
Baskı yapan kişi dışarıdan biri değil ki annesi, ailesi yani belli ki hayır diyemeyen biri niye ona kızıyorsun yani küçümsemeye gerek yok
- onlara bi kere sert bir cevap verin 'biz ne zaman istersek o zaman' gibi birdaha sormaya çekinsinler2|10|0
- Gizli Üye2 güAy onlar ne karışıyor ya sakın onlar diyor diye yapmayın pişman olmayın biraz yalnız kalın çocuk olunca istediğiniz gibi hareket edemeyeceksiniz zaten kulak asmayın0|00|0
- Ay şu 3. şahıs maydanozlar dünyada yok olsun lütfen. Karar sizin yani kime ne?0|00|0
- Boşver senin ailen sizin kararlarınız hiç cevap verme onlarca çocuğu onlar buyutmuyor cunku0|00|0
- Her seferinde sabırla fikrinizi söylerseniz belki bir süre sonra susarlar0|00|0
- Onlara ne? Herkesin çocuğu mu olmak zorunda benim de yok çocuğum ama eksik bir tarafım yok şükür0|00|0
- çocuk yapmak zorunda değil kimse yani anlamıyorum şunu bir insan sadece çiftleşmek için mi evleniyor yani bence sizene diyin geçin yani benim ekran başında okurken sinirlerim bozuldu1|00|0
- Yolu yok. Düşünmüyoruz de geç.0|00|0
- Ters cevap ver çocuğu sizlemi yapıyorum gibi o zaman utanirlar daha söylemesler... bence0|10|0
- "1 2 sene çocuk düşünmüyoruz yorumlarınızı da dinlemek istemiyorum" desen susarlar bence.0|10|0
- Sık sık deniyoruz deyin belki utanırlar😂😂😂1|30|0
- öyle olur ne zaman evlencen, evlenirsin, ne zaman çocuk yapcan, çocuk yaparsın, kardeş ne zaman, kardeş yaparsın, ne zaman baş göz etçen, sonra bakmışsın ölmüşsün. ya ben bu millet kadar gereksiz işlere burnunu sokan başka hayatlarla ilgilenmekten kendi boktan hayatlarını daha da boktanlaştıran, orta dogu zihniyetli bir toplum daha görmedim ya.2|00|0
- Gizli Üye2 güİnsan bıkıyor daha 4 aylık evlisiniz aceleleri ne demiyorum tabiki de çok iyi anlıyorum sizi. Sen kendi ailene kendinle ilgili eşin de kendi ailesine kendisi ile ilgili bir sorun belirttsin ikinizin kafasıda rahat olur.0|00|0
- Daha Fazla (48)
Benzer Benceler
Detaylı bilgi
Bi’Bot Seçimi
Çok Süper Görüş