9 aylık bebeğim var. İşe dönmek için kaç aylık olmasını beklemeliyim?

- Çalışmayı istiyorsan kreşe gidene kadar tek bir bakımveren seçersen çocuğun psikolojisi açısından daha iyi olur. Yani şu güvenli bağlanma olayı çok önemli. Anneniz ya da eşinizin annesi olabilir ama bakıcı alacaksanız eğer kesinlikle kreşe başlayıncaya kadar devam ettirin. Okulda değiştirmeyin bence.0|00|0Görüş hala geçerli mi?
En İyi Kız Görüşleri
- O-1,5 ya da 0-2 yaş arası dönem bebeklerin annelerinin sevgisine, ilgisine en ihtiyaç duyduğu dönemdir. Bu dönemde başta sevgi olmak üzere tüm ihtiyaçları annesi tarafından karşılanan ve annesiyle sağlıklı bir ilişki kuran bebeğin güven duygusu gelişecek bu da ilerleyen dönemlerini etkileyecektir. Bu nedenle mümkünse 2 yaşına kadar bebeğinizle yakından ilgilenmenizi tavsiye ederim.0|00|0Görüş hala geçerli mi?
- Kendini de bebeğinide en iyi sen bilirsin bunun kararını kendin vermelisin kişi bebeği 2 yaşına gelene kadar bekleyebilir kimisi 10 aylıkken çalışmaya başlamak zorunda kalabilir0|00|0Görüş hala geçerli mi?
En İyi Erkek Görüşü
- Bu durum çocuk ve anneye göre değişir ama en az emdiği sürece yakın olmanız gerekir. Eğer sen biraz nefes almak istiyorum diyorsan arada bir çoçuğunu ananne, babanne, hala veya teyzesine bırak hem işe alıştırma olur hemde sen biraz ferahlarsın. Bazı özel çocuklar ömür boyu anneye ihtiyaç duyar. Allah böyle annelere sabır versin..0|00|0Görüş hala geçerli mi?
Diğer Görüşler İçin Aşağı Kaydır
Senin Görüşün Nedir? Hemen Üye Ol!Benzer Sorular
Kızlar & Erkekler Ne Diyor
3619- Cocugum yeni 2 yaşını bitirdi. En uygun olan uyku duzeninin oturduğu tuvalet alışkanlığını edindiği kendini ifade edebildiği siz yokken olanlari anlatabildigi az cok yeme düzeninin oturduğu aralik olan 2 3 yaş dönemi. Yoksa işte geçirdiği süreç insanı cok yıpratıyor. Ama işteyken gozum arkada kalmayacak biri bakacak esim cok destekci anneme yakınım anane şefkati görebilecek dersen erkene cekebilirsin. Çocuğu olmayan bilmez bunlari. Eve alisirain diyene cok aldırma. Hayat sartlarin uygunsa onunla ol. Maddiyat telafi edilir ama hayatinin en cok kayıtsız şartsız anneye ihtiyaci oldgu dönem telafi edilmez. Sonra zaten çocuklar da bağımsızlık istiyor yavastan. Arkadaş istiyor sosyalleşme istiyor. Ama ilk 2 yil sadece koşulsuz anne sevgisi istiyor. Ama evde cok çok bunaliyorsan kendini işe yaramaz hissediyorsan ona faydan azalir durum değişir. Sizin sektörde calisma saatleri de uzundur yanılmıyorsam o da zorlar. Hem anne olcaz bebegimize yetiscez hem evi cekip cevircez hem de disarda caliscaz güçlü kadin olcaz derken Mahmut abiye döndük hepimiz imkanın varsa zorlama lütfen sakince bebeginle ilgilen hayat çok kısa bu telaslarimiz için. Tekrar söylüyorum şartlarını bilmeden yazdm4|00|0
- Gizli Üye17 güNe kadar süre geçirdiğinizden çok ne kadar kaliteli zaman geçirdiğiniz önemli. Türkiye'de ki çoğu anne 5 yaşına kadar çocuğuna sözde bakıyor ama gerçekten aralarında güçlü bir bağ oluşuyor mu? Anne evde kaldığı süre boyunca sanki sürekli çocukla ilgileniyor.
Eğer işe geri dönmek, iş arkadaşlarınızla sosyalleşmek hatta belki maddi yönde rahatlamak sizin psikolojinize daha iyi gelecekse ve buna bağlı olarak çocuğunuzla sadece 3-4 saat geçirecek olsanız da daha sağlıklı, kaliteli zaman geçireceksiniz işe dönün.1|00|0 - Ben bir psikoloğum ve maalesef uzun zaman ara verme lüksüm yoktu. Bebeğim 6 aylıkken çalışmaya başladım. Ve şeye inanıyorum ne kadar süre geçirdiğinizden çok ne kadar kaliteli zaman geçirdiğiniz önemli. Bir kere olsun bebeklerimin anne diye ağladığını veya gitme dediğini duymadım çünkü geldiğimde birlikte zaman geçireceğimizi biliyorlardı. Her gün işe gittim geldiğimde de telefonumu bıraktım ve saatlerce oyun oynadım. Onlar yorulana ve uyku saatleri gelene kadar. Sabah olduğunda işe gideceğimi söyledim uyuturken ama gelince onlarla oyun oynayacağımı da söyledim. Hiç sorun yaşamadım.2|10|0
- Senin hayat şartlarını bilemem. Bir ebeveyn olarak çocuğuna ve kendine en iyi gelecek tercihi yapacaksındır.0|00|0
- Gizli Üye17 güSen çalışırken kim. Nerede bakacak bence buna bağlı biraz. Annen ya da kayınvaliden vakacaksa ruhen nasıl hazır hissediyorsan öyle yapmalısın. Ama kreşe falan göndereceksen mutlaka çocuğun kendini ifade edebilmesini bekle derim. Tüm gün sen yokken çok şey yaşayacaktır ve bunu sana yani en güvendiğine anlatmak isteyecektir. Ayrıca böyle de yolunda gitmeyen şeyler varsa erken fark edebilirsiniz.0|00|0
- Anne sütüne şefkatine kokuna ihtiyacı var tam biraz daha ertelemelisin0|00|0
- 2 yaşına kadar anne sütü emmeli bence anne sütünün yerini hiç bir şey tutamaz 🙂0|00|0
- İki yaşına kadar seninle olması ikiniz içinde daha iyi olucaktır0|00|0
- Benim de bir yeğenim var henüz bebek olduğu için anne ve babasına destek olmak için şu an ben bakıyorum ama size şunu diyebilirim lütfen maddi durumunuz iyiyse çalışmayın, o bebekler bir yaştan sonra zaten size ihtiyac duymayacaklar en azından biraz büyüyene kadar çalışmaya ara verin, bana inanın hiç birşey bebeğinizden önemli değil..1|00|0
- Ben bebek doğurursam 3 yaşına kadar çalışmayı düşünmüyorum. 3ten sonra çalışacağım ama çocuğun bilinci açılır açılmaz ona kitap okutup sürekli güven vererek yetiştireceğim psikolojiye çok fazla önem veren biriyimdir ve asla ama asla çocuğumun çocukluğunun benimki gibi acı dolu geçmesine izin vermeyeceğim. Annesi onu hep koruyacak. Benim annem beni korumadı ama ben onu koruyacağım..1|00|0
Çocuğunu Allah Peygamber Vatan Sevgisi ve İmanla yetiştirki çelik gibi olsun bükülmesin asla pes etmesin böyle yetiştirir sen harika olur çocuk teşekkürler.
benim annem de 3.5 yaşına kadar bana bakmış çalışmamış fakat bir işe yaradı mı hayır. duygusuz güçlü ama aptalca işler yapan bir karaktere sahip oldum. tabi ki 3 yaşa kadar bakmak saçma demiyorum ama ben yetiştirirsem mükemmel şekilde yetiştiririm düşünceleri maalesef olmuyor. evdeki hesap çarşıdakine uymuyor. çocuk nasıl doğduysa ona bir şeyler katarak büyüyor aslında aile ortamının öncemi sınırlı bence
Benim için sınırlı değil İman varsa imkan var vücu dun bitkin yorgun kalbin ağrır ağrır sa İnşirah suresi oku ferahlar sın Dünya hayatı bu İmtihan yeri başımıza ne gelirse gelsin Besmele ver Şehadet getir sana kolaylıklar.
- Hepsini Göster Daha Az Göster
Hm Sen bı Kur an ı kerim dinle göğsünün genişleme sini bekle lütfen dediğimi yap lütfen ama.
@ÖKKMAK bas git kardeşim. İman sömürüsü yapma şurada. Ben inanmıyorum dinsizim ve inanmak zorunda da değilim. Az dininden değil insanlığından bahset. "İnancınızı tanrıya gösterin, bana insanlığınız lazım."
Kuranı dinle mi fosmfoel zaten onu dinledik de dinden çıktık ya. nisa 34 son noktayı koydu açıkçası seneler önce.
Ben diyeceğimi dedim iman sömürüsü de yapmıyorum annen denen kadın herşeyimi zedele miş iyiki de siz yetişkinler den ruhen güçlüyüm daha fazla laf anlat mıycam
ruhen güçlü olursun tabi olmayan cennete inanıyorsun çünkü. buranın geçici olduğunu sanıyorsun. oysaki gerçeklik tam olarak burada ve bu gerçeği çoğunuz kaldıramaz
evet işte ölüm diye bir şey var. bu yüzden burası gerçeklik. öldüğünde öldüğünü bile anlamadan doğaya dağılacaksın. dini bir yere gitmeyeceksin. üzgünüm ama böyle. ne kadar aksini iddia etseniz de bu böyle. en büyük inanç bile buna gerçekten inanamaz. hepinizin içinde su yüzüne çıkmayı bekleyen bir şüphe ve bir korku var.
Biz müslümanlara vesvese diye birşey vardır yani lümmiye şeytaniye sen istemediğin şeyleri şeytan aklına sokar biz şeytan kötüye sevk eder müslümanlar doğru yoldayız.
tamam kanka her boka şeytan demeye devam. şeytan da olmasa kime suçu atacaktınız acaba dlwmflwmfkemf
@aquasea cidden şu şeytan her kimse onun hakkını yiyor bu müslümanlar. Zavallı şeytan ne yaptı şimdi 😂😂😂
Zorlanıyorum ya ol böyle ol demiyorum neren den dinliyor sun o söylüyor ben de konuştum bun da ne zorlaması var tamam siz çok haklısınız ben yanlışım zorlaşan olucak sın ulan derdim.
- Bence durumunu kötü değilse işe başlama iş her zaman var çocuğunla vakit geçir bir bakmışsın ki çocuğun büyümüş pişman olursun0|00|0
- 2 yaşına gelmeden bence başlamamalısın onun size ihtiyacı var gelecekte iyi bir birey olabilmesi için şimdiden şekilleniyor duyuları bilinçaltı0|00|0
- En az 3 sene. Maddi anlamda sartlar uygunsa baskasinin benim cocugumu buyutmesini istemem.1|00|0
- 2 yaşına kadar bence çocuk 0-2 yaş arası anneden uzak kalmamali1|00|0
- 1 yaşına girmesini bekleyin bence henüz daha çok küçük size çok ihtiyacı var.0|00|0
- Bence Şu an cok erken ama 1 veya 2 yasina gelince donmen cocugun icin daha iyi olur 😊0|00|0
- Gizli Üye17 gü2-3 demişler de o zamandan sonra ev hayatına alışmış hamlamış olursun oturayım evde dersin bence 1 yaş iyidir0|02|0
- Aylığı unut sen. Oturun evebeynlik yapın bi zahmet. Doğur doğur bakıcıya ver ne biçim insanlarsınıç0|05|2
- Hepsini Göster Daha Az Göster
E yani şimdi asgari ücretli çalışanlar hiç evlenmesin. Hiç çocuk yapmasın diyosunuz yani doğru mu anladım?
Zeynep hanım dilerim siz ve eşiniz iyi para kazanır ve bu duruma düşmezsiniz. Ama hayat bu insanlar gebe haliyle çalışmak zorunda kalıyor. Bebeği bir yaşına gelmeden işe başlamak durumunda kalıyor. Ha güzel bir şey değil insanlar aç kalmamak için tüm bunlara katlanıyor. Dilerim siz bunları hiç yaşamazsınız. Sağlık ve esenlik ile kalın
- Maddi yönden sıkıntı çekeceksen başlayabilirsin...
Ama keyfi olarak başlayacaksan 2 yılı bekle derim.1|00|0 - Gizli Üye17 güKreşe koymayı düşünüyorsan öyle başlaya bilirsin.0|00|0
- Evladını bırakıp çalışmak zor olmaz mı ya 😑0|01|0
- Gizli Üye17 gü1.5 yas iyidir0|00|0
- Çocuğunla vakit geçirmek dünyanın en güzel duygusu bence gadaa. Elinden geldiğince onunla vakit geçir. Aradan yıllar geçtikten sonra keşke dememek için anın tadını çıkar.1|00|0
- Yani en az 2 yıl hani sütten kesilene kadar çalışma bence. Ya da homeofis ya da evden basit işler de yapabilirsin. illa çocuğunu bırakmana gerek yok.0|00|0
- İş arkadaşım en az 2 yaş demişti. Ama en sağlıklı olan sanırım 3-4 yaş, tam anne ve baba kavramlarının oturduğu yaşlar demişti.0|00|0
- Anlatan da kabahat iyiliğini fedakarlıkları mı anlatmama gerek yok ekşi bilmek duymak zorun da değil sin tavsiye verdim iman sömürüsü yapmıyorum niyetim öyle değil kazık kadar insanlara laf anlatıyoruz siz bilirsiniz.0|00|0
- bence ücretsiz izin alarak senesini doldurmasıni bekle0|00|0
- 1-2 diyenlere aldanma, çocuğunun en iyi gelişimi için 3 yaşına kadar beklemelisin.2|00|0
- Yasal süresi dolduktan sonra başlayabilirsin.
Ama imkanın varsa bebeğinle ilgilenmeni öneririm, hem senin hem onun için daha güzel olacaktır.0|00|0 - sütten kesiline kadar bekleyin0|00|0
Benzer Benceler
Detaylı bilgi
Bi’Bot Seçimi
Çok Süper Görüş