Normal doğum sanki daha kolay bana göre🙄🙄. Hem normal doğumda bebek ile anne hemen ten tene temas ettirilir, bu temastan sonra kordonun kesilmesi anne ve bebek arasındaki bağı güçlendirir.
Normal doğum mu sezeryan doğum mu? Hangisi daha zor?
7
6
Görüşünü yaz
En İyi Kız Görüşleri
YessiiM | Çocuk & Ebeveyn konusunda 259 görüş paylaştı.
Fenomen
1 ay
Merhaba. Her doğum stilinin kendine göre bir zorluğu var. Kişiden kişiye de bu zorluk düşüncesi değişebilir ama benim için hangisi zor konusuna gelirsek kesinlikle normal doğum çok zor. Saatlerce sancı çek, uğraş, ağla, merakla bekle ama sonuç acıdan başka bir şey değil bence... Sezaryen sonrası oluşan baş ağrısı, dikiş ağrıları, dikişten kaynaklı hareket kısıtlılığı olsa bile kesinlikle en kolayı sezaryen doğum. Hem o an acı çekmiyorsun hem de bebeğini görebiliyorsun. ☺️
Normal doğumda bebek dünyaya gelmeye hazırlandığı için öncesi çok sancılı bir süreç. Saatlerce o acıyı çekebiliyorsun tabi danışmanlık alan, doğumu kolaylastırmak amacıyla kurslara giden, spor yapan bayanlar daha rahat doğum yapıyor ve norml doğum hem anne hem bebek için daha sağlıklı. Anne doğumdan sonra çabucak toparlayabiliyor. Sezeryan doğum ise doğum sonrası sıkıntılı acıyı daha sonra çekiyorsun.
nordun_gadasi | Çocuk & Ebeveyn konusunda 4,3b görüş paylaştı.
Fenomen
1 ay
Normal doğumda kadın yeniden canlanır gadası. Çünkü tüm hücreleri yenileniyor. Fakat acısı çok olduğu için hemen her kadın sezeryan ile doğum yapmayı tercih ediyor. Ama sezeryan doğumun ilerleyen zamanlarda kadına zararı olduğunu düşünüyorum.
Doğum genel olarak zor bir süreç Çünkü ciddi anlamda psikolojik bir durum içine giriyor hanımefendiler Zihinsel metal fiziksel ruhsal olarak bir hazırlık gerekiyor O süreçte eslere kabineden kayinvalide çocuklara büyük görev düşüyor Cerrahi anlamda ise sezaryen daha zor kesi olması aci esiginin fazla olması operasyon sonrası iyileşme süreci daha bir özen gerektiriyor
En İyi Kız Görüşleri