Ben hikaye anlatıyorum o benimle birlikte değişik sesler çıkarıyor konuşuyormuş gibi anlaşılmaz bir şeyler diyor oysa arada sessiz ol dinle annecim diyorum susmuyor devam ediyor. Neden böyle yapıyor? Bu şekilde beni konuşturmazsa nasıl konuşmayı öğrenecek hep beni taklit ediyor ne yapacağımı şaşırdım nasıl bir çözüm bulacağım? kızına hikaye okuyan anne
Güncellemeler:
1 ay
Konuşması için pratik yaptırıyorum bir şekilde engel oluyor bir çözm sunacaksanız cevap yazın boş laflarla uğraşacak vaktim yok özellikle deneyimli fikir sahibi insanlar yorum yapsın.
Merhaba. Sen kitap okurken çoçukta konuşuyor, susunca susuyor çünkü seni taklit ediyor. Kitabı konuşmasını ilerletmek için yapıyorsan bilki bu şekilde hızlı konuşamaz. Gün içinde geçen konuşmaları çoçuğa tekrar ettirmen lazım. En basitinden organlarını tanıtarak oyunla öğretebilirsin. Sen konuş tekrar etmesini söyle. Ne yapıyorsun ne yiyorsun, bak bunun ismi bu, gibi davranarak daha çok etki edersin. Karşında ki çoçukta olsa bir birey, 2 yaş sendromu yaşıyor olabilir. Ben bilirim ben yaparım diye düşünüyor. Oyunla şarkılarla çözmeyi dene. Sen sor, o cevaplasın. Cevap veremediği yerde müdahale ettir tekrar et. Çok sabırlı ol kardeşim 😊gerçekten zor bir süreç. Etrafta ki insanlarda konuşmuyor vb. Şeyler söyleyip seni stres yapıyor olabilir. Elbet konuşacak ama geç ama erken. Birgün öyle çok konuşacak ki bir sus artık diyeceksin😃🙏
Kelime kelime öğret ve sonra cümle cümle konuşursun. Mesela bugün parka gittim derken onu 3 sefer de söyle ve tekrar ettir. Daha sonra cümle olarak söyle ve o da söylesin.
Bir deneyiminiz yoksa saçma sapan yorumlar yapmayın. Normal bir durum mu yoksa istemiyor mu farklı bir fikirle gelseniz bir zeka belirtisi göstermiş olursunuz.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor
34Sen kitap okurken çoçukta konuşuyor, susunca susuyor çünkü seni taklit ediyor.
Kitabı konuşmasını ilerletmek için yapıyorsan bilki bu şekilde hızlı konuşamaz.
Gün içinde geçen konuşmaları çoçuğa tekrar ettirmen lazım.
En basitinden organlarını tanıtarak oyunla öğretebilirsin.
Sen konuş tekrar etmesini söyle. Ne yapıyorsun ne yiyorsun, bak bunun ismi bu, gibi davranarak daha çok etki edersin.
Karşında ki çoçukta olsa bir birey, 2 yaş sendromu yaşıyor olabilir. Ben bilirim ben yaparım diye düşünüyor. Oyunla şarkılarla çözmeyi dene.
Sen sor, o cevaplasın. Cevap veremediği yerde müdahale ettir tekrar et.
Çok sabırlı ol kardeşim 😊gerçekten zor bir süreç. Etrafta ki insanlarda konuşmuyor vb. Şeyler söyleyip seni stres yapıyor olabilir.
Elbet konuşacak ama geç ama erken.
Birgün öyle çok konuşacak ki bir sus artık diyeceksin😃🙏
Bir deneyiminiz yoksa saçma sapan yorumlar yapmayın. Normal bir durum mu yoksa istemiyor mu farklı bir fikirle gelseniz bir zeka belirtisi göstermiş olursunuz.
Sen gerçek bir anne olsan zaten bir deneyim edinmiş olurdun
Kes ya ne saçmalıyorsun.
Dinlese nasıl konuituğumu anlasa anlamsız sözcüklerini düzeltir aslında sanırım azcık daha sabırlı olmam gerek çok zor çocuk eğitmek.
konuşma lk evresi bu
sağlıklı analı babalı olsun