Uzaktan yakından gözlemliyorum çocuklar yalanı o kadar çok rahat söylüyorlar ki bir de karşısındakini inandırmak için yalan yere yemin bile ediyorlar. Ahh çocuklar🤦♀️Yalanın yanlış bir şey olduğunu bilmiyorlar tabii 😔Peki çocukların yalan söylemelerini önlemek ve dürüstlüğe alıştırmak için neler yapılmalı. 🤔
Managermann | Çocuk & Ebeveyn konusunda 61 görüş paylaştı.
Bilge
1 ay
Öcelikle çocuk yaptıgı yanlış bile olsa doğruyo söylediğinde ceza görmeyeceğine inandırılmalı sonra zamanla vazgeçecektir birde ebeveynin yalan söyledigine şahit olmamalı.
2|0
0|0
Görüş hala geçerli mi?
En İyi Kız Görüşü
__pinhan | Çocuk & Ebeveyn konusunda 202 görüş paylaştı.
Guru
1 ay
yalana iten sebep ne önce ona bakarım bir çok çocuk da ne yazık ki ilgisizlikten, sevgisizlikten ya da tam tersi daha fazla göze batmak için bu yolu seçiyor.
Öncelikle çocuğunuzun söylediğinin yalan olup olmaması için, onun yaşını ve gelişim düzeyini göz önünde bulundurmanız gerektiğini söylemeliyim. Henüz 2- 4 yaşında olan bir çocuk yalan söylediğinin farkında olmadan mevcut olmayan durumlardan bahsediyor olabilir. Bu, onun yaşının gereği olan hayal gücüyle bağlantılıdır. Çocuğun hayal dünyasında ve kendi algı seviyesinde algıladığı, aslında gerçek olmayan olayları size anlatma ihtimali 6- 7 yaşına kadar muhtemeldir. Bunu, yalan söyleme olarak algılamadan, çocuğun iç dünyasını size açması olarak almanız daha doğru olacaktır. Örneğin bahçede gördüğü çiçeklerin başını sallayarak ona bir şeyler anlattığını söylemesi, yoldan geçen uzun boylu bir adam için, penceresinin önünden geçen bir dev gördüğünü söylemesi gibi. ( bknz: Çocuklar Neden Yalan Söyler? ) yalan söyleme davranışını çocuk, arkadaşları arasında öne çıkmak, ilgi çekmek istediği zaman da yapabilir. Babam bana yeni bir paten ve akülü araba almış, gibi aslında olmayan ama çocuğun içinden geçen, onu daha güçlü gösterecek davranışlar da bu konuda örnek gösterilebilir.
1|0
0|0
K__Li1983 | Çocuk & Ebeveyn konusunda 55 görüş paylaştı.
Guru
1 ay
Yalan korkudan söylenir, doğruyu söylediğinde başına kötü bir şey geleceğini düşündüğü için yani.. Özgür bırakmak lazım bence. O zaman her ne yaptıysa vb doğruyu söylediğinde suçlanmayacağını bilmesi gerek.
Ben bi çok baba ve anne görüyorum çocuğu sırf fırlama olsun diye yalan söylemesine küfür etmesine terbiyesizlik etmesine göz yumuyor. Nerde o eski büyüklerimiz.
2|0
0|0
ozgur00000 | Çocuk & Ebeveyn konusunda 232 görüş paylaştı.
En İyi Erkek Görüşü