Bebeğiniz emzik kullanıyor mu?
Bebeğiniz yoksa vermek ya da vermemek hakkında bir fikriniz var mı?
Diğer Görüşler İçin Aşağı Kaydır
Senin Görüşün Nedir? Hemen Üye Ol! Ciddi mi? Bunu hiç bilmiyordum.
Benimki sadece uykusu gelince emikliyor ama yine de yapar mı?
Uyku yardımcısı olarak kullanmak avantaj olarak görülebilir uyuyunca ağzından almak şartıyla fakat uyanıp emzik arayan bunun için uykusu bölünen bir bebek olmamasına dikkat etmek gerekiyor.
Huzursuzluk anında emzik sakinleştirici olarak kullanılıyor o zaman sakız çiğnemek gibi ağzı oyalıyor anneyi emmek yerine emziği çekiştirerek kendini kandırıyor falan. Ondan bahsettim. Belki bizim için öyle olmuştur.
Uykuya dalınca kendisi saliveriyor zaten 😊
Aramiyor sonra. Birde çok mızmızlık yaparsa ben veriyorum sussun diye. Vermiyim madem 🙊
Tabii 14 ay boyunca emzik şöye zararlı, böyle meme reddi yapıyor, hijyenik değil, ağız-diş sağlığını tehdit ediyor diye duyunca ben de bebek hazırlığı yaparken emzik falan almadım. Gelgelelim oğlum doğdu... 72. saati doldurmuşken hala ağzında aralıksız meme istemesi nedeniyle, her ne kadar günaşırı nöbetlerden idmanlı olsam da, göz altlarımdaki mor halka sayısının artmasına ve hafiften zombileşmeme engel olamadım.
⭐️Bebeğimin aç olmadığından emindim, kilo kaybı da yoktu. (Bu kısım çok önemli!) ⭐️
Ama bir saniye olsun benden ayrılmak istemiyordu. Kesinlikle ağzında meme olmadan uyumuyordu.
Çaresiz denemeye karar verdim. Ve hayatım kurtuldu.
Bu paylaşımdan herkes kendine uygun sonucu çıkarmalı. Annenin kararı, bebeğin isteği ve doktorun tavsiyesi ile emzik kullanılabilir. 👎
Anneyi kuvvetle emmeyen ve meme reddi riski olan bebeklere verilmemelidir. (Kolesistokin salgısı doygunluk hissi verebilir.)
Çok güzel açıklamışsınız, teşekkür ederiz 🙏🌺