YessiiM | Çocuk & Ebeveyn konusunda 252 görüş paylaştı.
Fenomen
1 ay
Merhaba. Bu dönemde gerekli bir sebep olmadığı sürece çocuğunuzu riske atmanızı önermem. Oğlum 3 buçuk aylıkken, Ağustos ayında özel bir klinikte sünnet işlemini gerçekleştirmiştik. Yapılması gerekiyorsa steril bir ortam olan hastanede ve ameliyathanelerde yapılmalıdır, riske atılacak bir durum değil. Bu dönem de zaten devlet hastaneleri bu konuda hizmet vermiyor diye biliyorum. Sünnet için özel klinikleri tercih edebilirsiniz. Yaş aralığı olarakta 6 yaşını geçmesini öneririm. Tam kendini keşfetmeye başladığı zamanlarda bilinç altında olumsuz bir etki bırakabilir bu operasyon. Geçmiş olsun.
1|0
0|0
Görüş hala geçerli mi?
Etipuffkarışık | Çocuk & Ebeveyn konusunda 730 görüş paylaştı.
Fenomen
1 ay
Evde çok doğru gelmiyor bana. 4. Ayında sünnet ettirme gibi bir planım vardı aslında ama bir sıkıntısı olmadığı için keyfi olarak özel hastane bile sünneti yapmadı malesef. Pandemi bitsin diye mecburen bekliyorum 😊
Daha oğlum olmadı ama sağlık için bir yaşına kadar olsa güzel olur gibi. Aksi halde anlaşmalı özel hastanede beş yaşına kadar yaptırırdım. Pandemi sebebiyle endişe etmek çok normal ama pek çok sebeple hastaneye gitmemiz gerektiği bunun için de gidilebilir ki zaten aynı gün taburcu olunuyor sanırım.
Sünnet olması için acil bir rahatsızlığı var ise hastanede tedavi için yaptırmanda fayda var ama herhangi bir acil sünnetlik durumu söz konusu değil ise 6yaşını bekleyebilirsin 🤷♀️ 4-6 yaş zaten psikolojik olarak etkileneceği bir dönem mecburi durum olmadıkça bu yaş aralığında önerilmiyor diye biliyorum🤔
bu işler zaten tam sterilazsyon içinde yapılıyor siz sadece merasim tören boyutundan uzak kalın yeterli.. makul olanı hastane şartlarında olması evde tam donanıma sahip olamazlar hastanede herhangi bir aksilik karşısında müdahale şansı daha yüksek olacaktır
En İyi Kız Görüşleri