Sen ben o bu şu, yürüteçlerde yürüdük. Bir sıkıntısını yaşamadık. Bir ara da kundaklamayın bebekleri özgür bırakın dediler ardından kundaklayın bebeğin kemik ve kıkırdak gelişimi için iyidir dediler. Herkesin dediğine bakma. Bebek büyütmede eskilerin lafını dinle. Onlar da bir uzman artık 😅
Etipuffkarışık | Çocuk & Ebeveyn konusunda 664 görüş paylaştı.
Fenomen
12 gü
Merhaba,
Şöyle ki çok küçükken koymamak gerekiyor ben mesela daha 4 aylık bebekleri yürütece koyduklarını gördüm 😳 çatı gelişimi için uygun değil ayrıca kemik ve kas yapısını olumsuz etkileyebiliyor. 6. Aydan sonra yavaş yavaş süreyi uzun tutmadan koymak öneriliyor. Erkek bebekler için hatta 7. Ayda denemek daha uygun.
Şöyle bir araştırma okumuştum ama; yürüteç fazla kullanıldığında bebeği tembelleştirebiliyor ve düz değil parmak ucuna basmayı öğreniyorlar yürüteç ile buda yürüme serüvenini olumsuz etkiliyor.
Tabii yürüteç kullanacağız ama doğru ve bilinçli kullanmak gerekiyor. Hepimiz bindik onlara 😂
0|1
0|0
YessiiM | Çocuk & Ebeveyn konusunda 180 görüş paylaştı.
Bilge
12 gü
Merhaba.
Bazı doktorlar önerirken bazıları çocuğun gelişimini olumsuz etkileyebileceğini ve koymamamız gerektiğini söylüyorlar. İlerleyen dönemlerde bacakların çatı gelişimini olumsuz etkileyebilir ayına uygun bir şekilde kullanılmalıdır.
Çok kullanıldığı durumlarda yürümeye başlayan bebeğin parmak ucuna basmasına sebep olabilir.
Açıkçası biz kullanıyoruz, gün içerisinde toplam olarak 45 dakika veya 1 saat kullanmasının bir sakıncası olduğunu düşünmüyorum.
Zararli demiyelim ama ona alisan bebegin yurumesi daha gec oluyor, denge saglamakta gecikiyor.. faydasi ise emekliyen bebekler durmazlar malum ona konunca en azindan gøzunun onunde oluyor hareket kisirlaniyor😀
Bi’Bot Seçimi
Çok Süper Görüş