Benim cici annem çocuğu için babama dayanıyor.. çünkü cici anneme sorduğumda neden böyle bir adamdan ayrılman o da der kendi oglum sever diye babasını ayrılmak istemez. Ama kadin gerçekten cok iyi dayanır babama.. kendi öz annem bile bu kadar dayanmadı.. babam 63 yaşına geldi. Hala daha kendisini çok üstün görür, hala çok cimri , bencil.. çocuksu hareketleri de cabası yani resmen can çıkar ama huy çıkmaz gibi.. Böyle 1 babam olduğu için çok kötü bir çocukluk geçirdim. Hala daha geçiriyorum.. en son babama gittiğimde beni deli ettiydi.. bende babami dovmemek için ordan kaçtıydım sonra peşimden gelirdi babam özür dilerim geç içeri diye söyler di bana.. bende 1 bağırırdim babama geçer di içeriye.. ama hayatımda öyle 1 kere bağırdım ondada üniversitedeki 1 hocaya.. sınavda 1 çocukla konuşup benim dikkatimi dağıttığı icin. Beni sinir ettiği için.. 2n cide de babama beni insanlık çıkartmayı iyi başardığı için. Sinir olduğumda gözüm kimseyi görmez.. ne baba nede hoca.. Bence katlansa bile insan 1 yere kadar dayanabilir. 1 yerden sonra artık isyan eder.. yeter artık benden bu kadar der.. Lazım çok sabırlı birisi olmalı çocuğu için birisine katlanması için.
Etipuffkarışık | Çocuk & Ebeveyn konusunda 744 görüş paylaştı.
Fenomen
2 ay
Benim oğlum daha 6 aylık. Akşam babası eve gelince ağzı kulaklarına varıyor gülümserken 😊 Daha karşıdan uzatıyor kollarını, babası elini yüzünü alıp onu kucağına alana kadar başında bekliyoruz, neden almıyor diye kızıyor birde. Belki çocuk büyüdüğü zaman için bir şey diyemem ama evliliğim kötü gitse de ben oğlumu yüzündeki tebessümünden mahrum bırakmam şu zaman. Kötü bir babadır o zaman şartlar başka. Ama sadece ben mutsuzum diye değil.
Şiddet, baskı, tehdit varsa hem çocuğum hem de kendim için boşanırdım. Allah başa vermesin tabii o duruma getirmesin ama bazen başka çıkar yolu olmayıp mecburen devam eden insanlar da var. Anlamaya çalışmak zor ama, kimseyi yargılayamam. Zor bir durum düşününce bile zorlandım
2|0
0|0
Cailleach | Çocuk & Ebeveyn konusunda 204 görüş paylaştı.
Master
2 ay
Kalmadım, yine evlensem yine kalmam. Çocuğu öne sürerek erkeği boşanmadan vazgeçirmek, yeni çocuk yapmak, kadını çocuğun velayeti ile tehdit etmek ancak olayı daha da çirkinleştirir! En güzeli çocuğa da travma yaşatmadan ayrılmak paşa paşa... Hiç bir çocuk kavga gürültü olan, anne babanın birbirine yokmuş gibi davrandığı bir evde büyümeyi hak etmiyor
Hayır ayrılırdım çocuğumu tek başıma büyütürdüm çocuğum babasız büyümesin diye o eziyeti çekmeye mahkum etmezdim kendimi babası görmek isterse istediği kadar gelir görürdü ama sırf arada çocuk var diye o eziyete katlanmazdım Bende bu dünyaya bir kere geliyorum
Hayır katlanmazdım. Çocuğumu kötü giden huzursuz bir evliliğin içinde büyütmeye göz yumamam. Onun yerine istediği zaman babasını görebileceği, hem onun psikolojisinin hem de benim psikolojimin bozulmayacağı bir hayatta büyütmeyi tercih ederim.
1|1
0|0
Haylazzponçik | Çocuk & Ebeveyn konusunda 56 görüş paylaştı.
Guru
2 ay
Evet kalırdım evlilik ne kadar kötü giderse gitsin evlat için fedakar olmak lazim akranlarindan eksik büyümesin diye Baba sevgisi kucukten islenir yüreğine O büyük boşlukta birakmaya gönlüm razı olmaz
Hayır çocuklar bunu hissediyor mutsuz bir evlilikle büyüyeceğini o psikolojide olacagına boşanmanın gayet normal bir şey olduğunu öğrenmesini tercih ederim
Katlandim evet. Ama büyük hi hata cunku çocukların psikolojisi daha çok bozuluyor. Ben olsam böyle ailede büyümek istemem benim için beraber durmayın bosanin derdim.
Kesinlikle hayır bu daha büyük bir kötülük o cocuk icin boşanmış ailelerin çocukları kadar hatta daha fazla psikolojik problem yaşayalar şiddetli gecimsizlik yaşayan ailelerin çocukları boşanınca en azindan kavga gürültü bitiyor ve yeniden bir aile kurma şansın oluyor
Eğer 2-3 ay katlanmam gerekiyorsa katlanırım ama daha fazlaysa çocuğumu da alır giderim zaten annesi babası boşanmış ilk veya son çocuk değil benim cocugum
hayır tabıkı de kalmam zaten cocugum ıcın bıtırırım ona zarar gelmesın dıye sonucta cocuklar gercekten mukemmeller ve kımse cocugunu kavgalı gurultulu bır ortamda buyutmek ıstemez cocuguna dusunen en azından bunu yapmalı korkmamalı korkanlara da dıcek bısey yok zaten sadece Allah'tan korkmamız gereken bu evrende Allah dısında herkesten korkuyorlar sacmalılık bunu yapmaya da deli cesareti denıyor herhalde :(
Ekonomik imkanı varsa 1 dk dahi harcanmamali çocuk da olsa bosanilmali çocuğa da mutlu bir aile lazım çünkü olmuyorsa zorlamanin çocuğu bahane etmenin gereği yok
Bi’Bot Seçimi
Çok Süper Görüş