İsmini Human Chorionic Gonadotropin’in baş harflerinden alan hCG, hamilelikte plasenta tarafından salgılanan bir hormondur. Embriyo rahim duvarına tutunduktan sonra, plasentanın içerisindeki sinsityotrofoblast isimli hücreler, hCG hormonunu salgılar. Bu hormonun fonksiyonu, yumurtalıklarda bulunan corpus luteum denen yapı ile iletişim kurup, hamilelik için önemli olan progesteron hormonunun salgılanmasını sağlamaktır. Corpus luteum’dan salgılanan progesteron, hamileliğin devamı için gereklidir. Bir başka şekilde özetlemek gerekirse Beta hCG hormonu aslında embriyo ile yumurtalık arasında iletişim sağlayıp, embriyonun gelişmesi için annenin vücudundan gerekli hormonun salgılanmasını sağlayan haberci bir molekül gibi davranır. Valla merak edip araştırdım bunu buldum
Bu arada hastanede test yaptıran kadın derken cümleyi yanlış yazmışım fhdjskks ben hastanede çalışırken gelen gebeler genelde haftasını doldurmuş oluyodu o yüzden yüksek çıkıyordu eğer ki yeniyse daha düşük
Kızlar & Erkekler Ne Diyor
43Valla merak edip araştırdım bunu buldum
Bravo😅👏
0.38 olsa hamile mi oluyor😄
Hayir 0-5 arası negatif üstü pozitif diye hatırlıyorum. Hastanede test yaptıran kadınların genelde daha yüksek oluyodu 600 falan
Yeni bir sey ogrendim😅
Pembe ablandan taze bilgiler...
😄teşekkürler
Bu arada hastanede test yaptıran kadın derken cümleyi yanlış yazmışım fhdjskks ben hastanede çalışırken gelen gebeler genelde haftasını doldurmuş oluyodu o yüzden yüksek çıkıyordu eğer ki yeniyse daha düşük
Hasta giriş çıkışları isini mi yapiyorsun
Yoo hemsireydim
Dim? Geçmiş fiil😅