Arkadaşlar merhaba 🙋🏻♀️ Tuvalet eğitimi konusunda sizlerden biraz bilgi almak istiyorum. Benim çocuğum daha küçük ama kafamda bir şeyleri yerine oturtup onun da uygun olduğu zamanı bulmak istiyorum ve bu yüzden sizin deneyimlerinize ihtiyacım var. Umarım yardımcı olursunuz☺️
Güncellemeler:
Kızlar & Erkekler Ne Diyor
32Peki siz kaç aylıkken başladınız acaba? Nasıl bir deneyim yaşadınız? Zor oldu mu?
Ben aylık değil 2bucuk yaşında başladım hiç zorlamadım 3 yaşın dada olsa o zaman başlardım yani zorluğu benim kızım tutuyordu tuvalette sonra kaçırıyordu ama öyle yerlere akma olayı yaşamadık 1hafta sürmüştü ve alıştıktan sonra şehirler arası uçakla seyahat bile etmiştim
Ne kadar iyi. Peki bu süreçte bebeğinizin tepkileri nasıldı sizce?
Yani bezden ziyade tuvalete yapmak kısmı biraz endişelendir di tabi ki ama öyle aşırı bir tekpi almadım açıkçası dediğim gibi sadece tutuyordu ilk zamanlarda yapamıyor du tuvaletr tuhaf geldiği için
Çok sabır gerektiren bir dönem diyorlar da siz maşallah iyi gecirmişsiniz bu dönemi
Yani olaya korkuyla bakıp eyvah derseniz inanın çok zorlanırsınız çünkü o panik gerginlik çocuğada yansıyo ama bu dönem illaki olacak bir şekilde deyip daha rahat davranırsanız çocukta daha rahat olur ki il bi kaç gün ben de panikleyip gerilip hatta ağlıyodum her altına kaçırdığın da ama rahatlayınca o da direk düzene girdi
Doğru diyorsunuz her şeyi çocuğa yansıtmak da yanlış. Ben de işte biraz evhamlıyım. Yani başlamam gerekse nasıl başlicam ne yapabilirim diye deneyimi olanların fikirlerini almak istedim. Çok teşekkür ederim tavsiyeleriniz için
Rica ederim en kolay ve iyi sonuçlar la atlatmanız dileğiyle
İnşallah sorun yaşamadan atlatırsınız
29 aylıktı birkaç kez denedim çişini tuvalete yapıyordu ama kakasını yaparken korktu kendini sıkıyordu üstüne gitmedim. Korkusundan gidiyordu başka yerde altına yapıyordu yani şu an hamileyim açıkçası biraz yoruldum büyüklerim de şimdi erken 3 yaşında öğretirsin dediler bıraktım.
Kesinlikle katılıyorum çocuğu daha fazla korkutmaya gerek yok. En iyisini yapmışsınız bence
16 aylık
küçük dhaa bence
Siz kaç aylıkken başladınız
ben bekarım tecrübem yok fakat çocuk gelişimi mezunu öğrencisi ve öğretmenim
Kesinlikle katılıyorum her çocuğun gelişimi bireyseldir sadece deneyimi olanların bu süreci nasıl atlattıklarını merak ediyorum. Kaç aylıkken başladınız acaba? Çocuğunuzun tepkisi nasıldı bu süreçte?
20 aylıkken başladık şu an 2 yaşında kendisi istedi diyebilirim ben ne zaman lavaboya gitsem peşimden gelirdi bende yapicam derdi bende yavaş yavaş alistirdim onu amanilk başlarda büyük yapmaktan korkuyordu beze yapıyordu şimdi ona da alıştı ne zaman gelse baba tuvalete gidelim diyor ben evde olduğum vakitler benimle alıştığı için evde olduğum da genelde benim götürmemi ister maşallah çokta kolay oldu bişey yapmamiza gerek kalmadı
Maşallah cidden kolay olmuş. Sanırım çocuğa bırakmak lazım bu süreci o hazırsa gerisi geliyor
Yani evet hazır olması geriyor ama tabiki sizinde ikazlarda bulunmanız çok önemli gündüz bez takmayın mesela ve sürekli hatırlatın tuvaletin geliyor mi diye çünkü onlar unutuyor bazen söylemeye de utanuyor olabilirler çocuklar bu yüzden altlarına yapabilirler ama en önemlisi sürekli hatırlatın ve tuvalete götürürken onunla şakalaşin güzel şeyler söyleyin böylece alışır zamanla çocuk
Çok teşekkür ederim tavsiyeleriniz için deneyeceğim
Ben teşekkür ederim umarım kolay ve size zorluk çektirmeden alışır Allah bağışlasın bu arada.
Senin için sadece bir delik tutturma ama psikolojik olarak önemli bir dönem kardeşim.
Neyin psikolojisi yav sıçaçak altı üstü abla bırakın bu işleri yav sana küçükken annen nasıl yaptıysa öyle yapacan sor annene buraya soracağına daha doğru cevaplar alırsın