Eski zamanlarda çocuklar tam vücutları sarılarak kundak yapılırmış. Ancak bunun zararlı olduğu ortaya çıktı. Artık ayakları serbest olacak şekilde kundak yapılıyor. Eller ise çok sıkılmıyor. Siz kundak yapıyor musunuz? Nasıl yapıyorsunuz? Sizce zararlı mı?
Bebek nasıl kundaklanır? Kundak kemik gelişimine zarar verir mi?
8
2
Görüşünü yaz
Bi’Bot Seçimi
Çok Süper Görüş
Etipuffkarışık | Çocuk & Ebeveyn konusunda 761 görüş paylaştı.
Fenomen
4 ay
Oğlumu hiç kundaklayamadim çünkü çooook sicakti ama kundaklamak isterdim. Ben eskilerin bir bildiği olduğunu düşünürüm hep o kadar sıkı yapmak elbet zararlı ama kundak yapılan bebekler kendini daha huzurlu hissediyor çünkü onlar öyle sıkış pikis eciş bücüş seviyorlar anne karnındaki gibi bu onlara kendini güvende hissettirir hem de örtünme yetisini öğreniyorlar kundakla, benimki şimdi üzerinde örtü tutmuyor ve elleri ayakları hiç durmadığı için elleriyle kendini hep uyandırıyor. Hazır satılan penye kundaklar bence çok da yararlı hem ayakları yine serbest kalıyor.
0|0
0|0
Görüş hala geçerli mi?
En İyi Kız Görüşleri
Mislinadorak | Çocuk & Ebeveyn konusunda 1,8b görüş paylaştı.
Yoda
4 ay
Benim kayınvalidem çok sıkı kundaklıyordu ben kalça kemiği zarar görür diyordum ama dinlezdi. Eskiler böyle bebekleri sğrekli kundaklardı ben bu kadar sıkı yapmam. Zaten canı ne? Bir zararı da yok çocuğu kundaklasan da kundaklamasan da bir yere kaçmayacak sonuçta!! Bence kundaklamak çok gereksiz bir hareket.
Kızımı hiç kundak yapamadık sıkıntıya gelemeyen bir çocuktu. Az da olsa kundaklamak isterdim kundak yapılan bebeklerin daha huzurlu olduklarını düşünüyorum.
Yapılması çok sakıncalı. Çocuk ellerini ayaklarını keşfederek alışarak güven duyar. Hiç yapmadım. Tırnaklarını da doktorumla beraber kestim eldiven takmadım.
Bi’Bot Seçimi
Çok Süper Görüş