Açıkçası bu fikirde olan ve olmayan birçok kişi gördüm. Kimisi "çok oyuncak iyidir" deyip savunmasını yaparken, kimisi de "az oyuncak iyidir" deyip savunma yapıyor. Her iki taraf da haklı sebeplere sahip. E benim de kafam karıştı. ...Hepinizden harika yanıtlar bekliyorum. Haydi bakalım eller klavyeye...
Oyuncağın çokluğundan ziyade niteliği ve ebeveynlerin çocukları ile geçirdiği zaman önemli bence. Az sayıda da olsa nitelikli, hayal gücünü destekleyici, el becerilerini arttırıcı oyuncaklarının olması çocuğun gelişimi açısından önemli bir olgu bence.
reisaga | Çocuk & Ebeveyn konusunda 237 görüş paylaştı.
Master
4 ay
Az oyuncak tercih sağlarken çok oyuncak kafa karıştırır. Sen mağazaya gidince birçok farklı urun varsa ya kararsız kalırsın ya da hepsini alırsın. Çok oyuncak bıktırır, cabuk vazgeçer, kıymet bilmez.
Küçük yaşta bolluğa çok şeylere alışırsa büyüyünce elindekilerle yetinmeyebilir. Çok oyuncak olması hepsinle oynayamaz. Az ideal hem yetinir hem zaten bende ilgileneceğim için çok oyuncağa ihtiyaç duymaz ayrıca dağınıklıkta olmaz olası kazaların önüne geçilebilir bu sayede 😊
Küçük yaşlarda kişilik oluştuğundan dolayı, bence yetinmeyi bilmekle alakalıdır diye düşünüyorum. Çok oyuncağı olan çocuklarda genelde şımarık olma, yetinemeyip hep daha fazlasını isteme gibi durumlar ilerde karakterine yansıyor. Ha elbet şu da var çok oyuncağı olupta bu özellikleri taşımayan kişiler mevcut, biraz da ailenin tutumu ile alakalı. Çok şımartmamak gereli.
Çocuğun hazır bir oyuncakla oynamasından ziyade kendi hayal gücünü geliştirip oyuncağını yapabilmesi tavsiye edilir Bence doğru olan da bu odayı ağzına kadar oyuncakla doldurmak saçma geliyor
1|0
0|0
E-Y-Ş-A-N | Çocuk & Ebeveyn konusunda 173 görüş paylaştı.
Master
4 ay
Çok şükür ilerde gücüm yettiği sürece her istediğini almaya bakarım zaten benim dışımda teyzeleri alır eminim
superpsikolog | Çocuk & Ebeveyn konusunda 827 görüş paylaştı.
Master
4 ay
Az oyuncak hayal dünyasını harekete geçirir. Ev olsun isterse iki tahta indirip ev der. Ev var ise araba olur o tahtalar veya atlar köpekler olur. E her olsun dediği eki altında olursa çocuk şimdi ne olacak der ve tıkanır. Halbuki o tahtalar köpek iken az sonra at veya birazdan balık olacaktı.
1|0
0|0
SalvioHexia | Çocuk & Ebeveyn konusunda 281 görüş paylaştı.
Yoda
4 ay
az oyuncak olursa çocuğun becerisi daha çok ortaya çıkar çünkü önemli olan az oyuncakla bir kombin yapabilmektir fakat oyuncak fazla olursa kafa karıştırıcı ve kolaya kaçma olabilir
bu bir sürü elbisesi olan bir kişi bugün ne giymeliyim stresine benzer
Az oyuncağın olması, çocukların kadir kıymet bilmelerini sağlar ve sahiplik duygusunu geliştirir bence. Sürekli olarak bu kırıldı, onu al, o kırıldı, bunu al yapılması çocukta artık, "yenisini alırlar" algısı oluşturur ve ilk arızada da kendini parçalayarak ağlamasına sebep olur. Tecrübe budur. :)
1|0
0|0
johnyx | Çocuk & Ebeveyn konusunda 186 görüş paylaştı.
Master
4 ay
Benim çocukken çok fazla oyuncağım olmadı. Oyuncakla şımartmadılar. Alabilirlerdi. Ama kıymet bilmeyi öğretti bu bana. Şimdi imkanlar çok daha fazla, bir çok tanıdığım çocuklarına bir sürü oyuncak aldı, alıyor. Ben kararında bıraktığımı düşünüyorum. Yeteri kadar aldım ama her istedikleri oyuncağı da almadım. Gene de iki sepet dolusu var 😃
1|0
0|0
azelcan | Çocuk & Ebeveyn konusunda 275 görüş paylaştı.
Master
4 ay
Oyuncağın çokluğun dan çok, ne kadarını, büyükleri ile beraber yaptığı önemlidir bence. Yoksa bin oyuncak, beş dakikalık can sıkıntısı değerin de olur.
1|0
0|0
semxsem | Çocuk & Ebeveyn konusunda 165 görüş paylaştı.
Guru
4 ay
Az ve öz oyuncak çocuk gelişiminde önemli bir unsur olup çocuğun oyuncağa odaklanması hayal gücünü geliştirmesi ve eşyalarının değerini bilmesi açısından gereklidir
Küçüklüğümde alamadığım tüm oyuncakları çocuğuma alıcam. Böyle bir mottom var. En önemlisi çocuğumun kız olmasını istiyorum barbi bebek falan hepsinden alıcam. ahaha
1|0
0|0
Affedilmeyen | Çocuk & Ebeveyn konusunda 332 görüş paylaştı.
Master
4 ay
Eğitici öğretici oyuncaklar iyidir fazlası çocuğun sadece dikkatini dağıtır savurgan yapar. diye düşünmekteyim
En İyi Kız Görüşü