Bebeklerde ek gıdaya ne zaman geçilir ve ne kadar verilmelidir?
5
1
Görüşünü yaz
En İyi Kız Görüşü
Etipuffkarışık | Çocuk & Ebeveyn konusunda 716 görüş paylaştı.
Fenomen
5 ay
6. Ayda ek gıdaya geçiliyor. Doktor onun bilgilendirmesini yapıyor zaten. Basta 2 gün kuralı ile başlıyorsun, 2 gün havuç veriyorsun, 2 gün patates, 2 gün kabak, 2 gün yoğurt, alerjisi var mı diye bakmak için hem de çocuğu alıştırmak için. Zeytin yağı ile hasladigin sebzelerden çorba yapıyorsun, meyve püresi yapıyorsun falan filan. Ama ben bebeye öyle kural falan tanımam veririm mercimek çorbasını mesela içsin yavru 😂
6. Ay olayı... itiraf edeyim ben 4. Aydan başladım,, hatta doktora sebze çorbası veriyorum çocuğa dediğimde lahmacun da ismarlasaydin deyip güldü😂😂😁 ama dikkat ederek ağır olmadan yağ vs bilirsin ,,,, o şekilde tamam dedi ,,, meyve şeftali falan ezerdim ekstra mixer vb kasıkla verirdim maşallah üçü de çok iyi yani...
6. Ayda başlıyor 3 gun kuraliyla sebze ve mevsimlik meyvelerden azar azar tattirarak baslayabilirsiniz pure halinde.. ne kdr verecegi size kalmis gunluk azar azar yedirin cok fazla yedirmeyin anne sutu zten karşılıyor
0|0
0|0
Ggecce | Çocuk & Ebeveyn konusunda 56 görüş paylaştı.
Bilge
5 ay
6. ayda başlanıp 2-3 günde bir püre halinde verilebilir ancak ne yedirilir onu bilemem😂
En İyi Kız Görüşü