Günümüzde suya ve sabuna erişimimiz var. Hijyen bir sorun olmuyor, bu yüzden sünnet ettirmek istemeyen ebeveynler de var. Siz ettirecek misiniz? Ettirecekseniz kaç yaşında yaptırmayı planlıyorsunuz?
Çocuk yapmayı düşünmüyorum. Yaparsam da emin değilim bu konuda.
0|3
0|0
Soran
5 ay
Neden emin değilsin?
Görüş sahibi
5 ay
Dinlere inanmıyorum o yüzden o konunun bir önemi benim için yok. Çocuğum ilerde sünnetli olmayı mı tercih eder olmamayı mı bilmiyorum. Eğer olmak isterse ileri yaşlarda bu işin zor olduğunu biliyorum. Olmak istemezse de geri dönüşü olan bir işlem değil ne yazık ki. O yüzden kararsızım ve şu an için yaptırmamak daha mantıklı geliyor. Kadın olduğum için bu konuyu benim değerlendirmem zor. Eşimin fikri önemli olur muhtemelen ama dini kaygılarla bir karar veriyorsa eşimi de dinlemem herhalde.
2 ve üstü çocuğa sünnet yapılmaz, çünkü çocuk daha vücudunu yeni yeni tanımışken cinsel organına yapılacak bu müdahale kafasını karıştırabilir. Ayrıca İnsanları bilirsin sünnet olacak çocukları korkuturlar ki bu korkuya maruz kalan bazı çocuklarda travma oluşabiliyor. Böylesi daha iyi.
Soran
5 ay
Küçükken yanlış ve sıkı yapılırsa küçük kalmasına sebebiyet veriyor ama.
Senin gibi günde 100'den fazla kendini zeki sanan ama bilgisiz cahilden farkı olmayan kişilere açıklama yapıyorum. İnsan artık bunalıyor aynı şeyleri tekrar etmekten.
Soran
5 ay
Ne kadar kaba bir insansın sen bu nasıl bir konuşma tarzı ya? Ayılar mı büyüttü seni?
Semihh98 | Çocuk & Ebeveyn konusunda 137 görüş paylaştı.
Master
5 ay
Ulan benimkini 7 yaşında kesmişlerdi o acı o işkence hala dün gibi kulaklarımda. Doktorun iğneyi bu sokusu var iğneyi bir sağa ceviriyo bir sola ceviriyodu kumas dikiyodu sanki orsp cucu bak yine bir kötü oldum. Ben cocuk sahibi olmayı düşünmüyorum ya
Ettirdim, mevzu su ve sabunla hallolmuyor. 5 yaşına kadar o derinin altında taşlaşmalar oluyor yani sünnet hangi dinden olursan ol yapılması sağlık açısından faydalı
Kızlar & Erkekler Ne Diyor
912Kaç aylık/yaşında?
Doğar doğmaz diyolar ama araştırmak lazım iyice
Ben doğar doğmaz taraftarı değilim şahsen.
Neden emin değilsin?
Dinlere inanmıyorum o yüzden o konunun bir önemi benim için yok. Çocuğum ilerde sünnetli olmayı mı tercih eder olmamayı mı bilmiyorum. Eğer olmak isterse ileri yaşlarda bu işin zor olduğunu biliyorum. Olmak istemezse de geri dönüşü olan bir işlem değil ne yazık ki. O yüzden kararsızım ve şu an için yaptırmamak daha mantıklı geliyor. Kadın olduğum için bu konuyu benim değerlendirmem zor. Eşimin fikri önemli olur muhtemelen ama dini kaygılarla bir karar veriyorsa eşimi de dinlemem herhalde.
Doğru bir yaklaşım sergiliyorsun, tebrik ederim.
Niçin?
sağlıklı bulmuyoruz
Eşinizle beraber bir karar mı yani?
Evet eşimle beraber.
Tebrik ederim doğru karar.
Bence de
Neden o kadar erken?
2 ve üstü çocuğa sünnet yapılmaz, çünkü çocuk daha vücudunu yeni yeni tanımışken cinsel organına yapılacak bu müdahale kafasını karıştırabilir. Ayrıca İnsanları bilirsin sünnet olacak çocukları korkuturlar ki bu korkuya maruz kalan bazı çocuklarda travma oluşabiliyor. Böylesi daha iyi.
Küçükken yanlış ve sıkı yapılırsa küçük kalmasına sebebiyet veriyor ama.
Dikişsiz de yapılıyor
Dikişten dolayı değil çok kesilmesinden dolayı.
olabilir. Hiçbir şey sağlığından daha önemli olamaz.
Sağlıkla alakası yok ki %60 sünnetsiz dünyada
Sünnetin faydalarına bakarsan bir ara iyi olur.
Tıpçıyım ben yeterince biliyorum. Sen emin misin bildiğine?
Nerenin tıpçısısın? Bu bilgiyle tıpçı olduysan ben bilim insanı olurdum kesin.
Çok iddialısın ama bir argüman sunmuyorsun. İstiyorsan sunarım sıkıntı yok.
Senin gibi günde 100'den fazla kendini zeki sanan ama bilgisiz cahilden farkı olmayan kişilere açıklama yapıyorum. İnsan artık bunalıyor aynı şeyleri tekrar etmekten.
Ne kadar kaba bir insansın sen bu nasıl bir konuşma tarzı ya? Ayılar mı büyüttü seni?
O biçim bir konuşma tarzı. Beğenmediysen oğluna almazsın amca.
Kaç yaşında?
Bezinden kurtulmadan çünkü daha çabuk iyileşiyomuş
O zamanlarda yapılınca çok kesilebilir ama, yarısından fazlası :D
Yaş olarak peki?
Yaşına basmadan
Bu kadar erken olmasının sebebi ne?
Etkilenebilir
Böyle olursa da fazla kesilmesi ve kısa kalması daha olası ama.
İlk defa duyuyorum bunu
Penis boyu ortalaması ondan düşük bizde. Erekte olunca da davul gibi gergin olanlar var, hiç dikkat etmedin mi?
Yoo
Böyle maalesef. O yüzden geç yaş taraftarıyım. Ettirmemek daha iyi tabi.
Çocuğumun etkilenmesini istemem ben açıkçası.
Her türlü etkilenecek, pipisi kesiliyor sonuçta.
Yaşına basmadan halledilmesi daha iyi işte. Varsın küçük olsun
Sen büyük istemez miydin?
Ne alaka
Onunki küçük olacak, ileriki partneri belki büyük isteyecek. Empati açısından.
Bana ne ileriki partnerinden. Onu düşünen biriyle de evlenmez salak oğlum herhalde
Yine de büyük olması daha iyi ama hem iki taraf da fazla zevk alır. Öyle düşünme.
Of bunu mu dusuneyim.
E düşün tabi neden düşünmeyesin önemli şeyler boyut konusu vs
Ne kadar önemli olabilir evladımın sağlığından
Çok da alakası yok sağlıkla, dünyanın %60'ı sünnetsiz
Biz müslümanız
Kurana göre farz da değil hatta musevilikte farz
Eee
Eeesi zorunlu değil diyorum
Canım eşim nasıl isterse öyle yaptıracağım 😂
Bu devirde kocacı bulmak da zor harikasın :D
Ahaha hanımcı olursa bende beyci olurum ne var bunda 😂😂
Kocacıya hanımcı olunur tabi canım. Millet şirret ya.
Aynen öyle
Takip attım ya kafa birine benziyorsun. GT yapmazsan da canın sağ olsun :P
Niçin?
Bilmem yok.
Pek altı dolu olmadı ama teşekkür ederim.
Niçin?
Saçma ve gereksiz bir operasyon gavurlar sk kanserinden ölmediğine göre bir gerekçesi yok
Çok doğru :)
Niçin?
Geçmiş olsun
2 sene oluyor
Sağol
Şanslısın
Kaç yaşındayken?