Hani karşınızda 7-12 yaş grubundaki hatta daha küçük yaştaki çocukların olduğunu ve size ölümü sorduklarını farz edelim. Onları kötü etkilemeden ve anlamalarını sağlayacak şekilde ölümü nasıl anlatacağız?

Diğer Görüşler İçin Aşağı Kaydır
Senin Görüşün Nedir? Hemen Üye Ol! iyi insan yani ameli iyi olan insan
şimdi 5 vakit namazını kılan kimseye karışmayan ağzı kuranlı kötü söz söylemeyen harama el sürmeyen insanlar elbette islam dinini en iyi yaşayanlardır
onlarında ahirette yerleri iyi olur tabi bunu elbette Allah her şeyi hakkıyla gören bilendir
yapılan iyiliklerde en küçük riya varsa o kişi çok iyi olsun yine cehennemliktir bunu yalnızca Allah bilir yani belirsizdir kimin cennete kimin cehenneme gideceği
Cinali şeklindeki oyunlar dan oynamış memleketre. Silahlı ateşli. Orada "öldün" demiş diğer çocuklar sanırım, yoksa nereden bilir bilmiyorum
Dogadan ilham alinabilir. Gunduz ve gece dongusu, mevsim donguleri veya kuslarin gocu gibi hayattaki her canlinin belirli duzen, yasam ve dogadaki amaclari ve hayat periyotlarinin oldugu, insan canlilarinin da aslinda basit birer hayvan oldugu ve duzenlerinin baslangici ve bitisi oldugu gibi basitce bunlar aciklanabilir.
Psikolog degilim, cocuklara nasil izah edilir profesyonel bisey deyemem. Fakat ben olsam bunlara benzer, gercekleri daha anlasilir sekilde izah edecek sekilde anlatmaya calisirdim.
Cocugunuz, sanirim. Bu gibi sorgulara basladi.
Sayet aranizda bahsettigim gibi diyalog gelisirse, o yaslardaki insan ne dusunuyor, ne soruyor merak ettim. Ozel olmazsa bana buradan veya mesajen deneyimlerinizi paylasabilirsiniz. İyi gunler
Anne değilim ama küçük yaş grubundaki çocukların velileri çok sorar oldu bu soruyu 😅 bende merak ettim de sordum.
En İyi Kız Görüşü