Hastalandığım için düğüne bir ay kala nişanlım beni terk etti. Siz olsanız ne düşünürdünüz?

rybczynski
Bakmayın öyle her sorunun altına satırlar dolusu öğütler veren cevaplar yazdığıma,yaram derin.yazıyorumki,benim gibi canı gönülden sevenler benim düştüğüm duruma düşmesin.2 sene çıktık,gözlerindeki masumiyete,naifliğine,güldüğü zaman içimi ürperten yüz ifadesine,maddi durumlarına rağmen mütevaziliğine,huylarına,hayattan beklentilerine her şeyine vurulmuştum,zor beğenen klasik bir başak olarak seneler sonra"rabbim sana şükürler olsun, hayat arkadaşımı karşıma çıkardın" diye şükür ettim hep.hastalandı işimi bıraktım sevdiği çorbaları pişirip iş yerine götürdüm,kansız diye kendi ellerimle özel yemekler pişirdim iyi ettim.akşamları işten geç çıkıyor yorgun araba kullanmasın diye her akşam 50km yol yapıp evine bıraktım.beni çok sevdiğini ve tanrıdan ona bir lütuf olduğumu söylerdi.sonra aileler tanıştı,beni çok seviyorlar her akşam evlerine yemeğe çağırıyorlardı.nişanlandık.evimizi aldım onun istediği gibi dayadım döşedim,istedi arabamı değiştirdim,herşeyin en güzeline layıktır dedim,yurtdışından gelinlik sipariş ettim.izmirin en büyük otelini ayarladım,masalardaki beyaz lalelere kadar herşeyi organize ettim.12 temmuz günü nikah öncesi kan muaynesi yaptırdık.doktor bana"hepatit c taşıyıcısısn,yeni ilaçlarla tedavi şansın yüksek,istersen nişanlından durumu gizleme hakkın var,çünkü bu evliliğe engel bir hastalık değil"dedi.ben hiç düşünmeden durumu nişanlıma anlattım."doktorlar evlenin diyor ama önce ben tedavimi olayım sonra evleniriz"dedim.yurtdışından özel ilaç getirdim. tedaviye başladığım gün beni arayıp"ben yüzüğü çıkardım, psikolojim çok bozuk,arkadaş kalalım"dedi,yaşadığım hastalığın şoku yokolmuştu o sözlerin yanında.dünyam yıkıldı.nasıl yapardı bana bunu!ailesi birden bana sırtını döndü.tedaviye başladım.her sabah sıkıntıdan kusuyor,gece 3lere kadar sokaklarda tek başıma deliler gibi yürüyordum.ağlamaktan gözlerim ağrıyordu,bir ay sonra testlerde virüsten kurtulduğum ortaya çıktı,ama o bana"ben bu işten soğudum artık,1 aydır psikolojim çok kötü,ben kaldıramıycam budurumu ayrılalım"dedi ve bitti..hem ağır ilaçlar hem psikolojimin etkisiyle 2ayda 13 kilo verdim..ellerim titriyor,göz kapaklarım kasılıyor.tedavim ocakta bitecek..ama kalbimin yarası hiç geçmeyecek.birdaha hiçbir kadına güvenmiycem,değer vermiycem bundan eminim, hayatım bitti,değer verdiğim herşey yanlışmış.sıkıldım artık bana "ne bu halin" diye sorulmasından.halimde birşey yok sadece gerçekleri gördüm.masumiyetle bakan gözlerin,gaddar;senin için canımı veririm diyen dillerin,yalan.esintiyle yıkılan sevgilerin ne kadar sahte olabileceğini gördüm,şimdi ise hayatı yeniden yorumlayıp,ona dahil olmaya çalışıyorum.fakat ben bu tanıdığım yeni dünyaya ait değilim, o yüzden yapamıyorum ve artık anladımki ben sevgiye inancını kaybetmiş,hiç bir şeye hakkı olmayan biriyim bu dünyada sorarsanız gözümdede yok aslında.bunca senedir sahip olduklarım için rabbime şükürler olsun.fakat yarınlar için bir umudumda kalmadı..gayrı benim gözüm öteki dünyada..
Güncellemeler
+1 yıl
hikaye yazamıyoruz bölüm kapalı, o yüzden içimi dökmek istedim...

hemde sorayım siz onun yerinde olsanız bu durumda neyapardınız?
Güncellemeler
+1 yıl
hastalığı doğumumda 4 gün sonra yaşadığım bir kan nakli sırasında kapmışım..kimsenin aklına başka bir şey gelmesin, zaten birtek kan nakli ile geçiyor bu illet.
Güncellemeler
+1 yıl
bilgilendirme: burdaki kitlenin büyük bir kısmının okumuş insanlar olduğunu düşünüyordum... hepatit c, kan nakli ile geçen bir hastalıktır, cinsel yolla bulaşma riski %1den düşüktür... mevzu aids olsaydı haklıydınız..lütfen bilip bilmeden araştırmadan peşin hükümle yorum yapmayın..
Güncellemeler
+1 yıl
o kadar güzel cevaplar verildiki her birini okurken içimin yangınına su serpildi.. Zahmet edipte yazan herkesten Allah razı olsun... Rabbimin bu imtihanı zor geldi bana ne yalan söyleyim... sabrediyorum, yine ona yakarıyorum, ondan yardım bekliyorum. Allah'ım temiz duygularla seven ve darmaduman olan tüm ruhlara güç versin yardım etsin..
Hastalandığım için düğüne bir ay kala nişanlım beni terk etti. Siz olsanız ne düşünürdünüz?
42 Cevap