Kapat

Avrupa İle Türkiye Arasındaki Farklar (Söyleşi)

Merhaba arkadaşlar;

Bu bencem'de sizlere uzun süre yurtdışında üniversite okuyan @Cry_Girl ile bir söyleyişi yaptık. Hayatı boyunca zorluklar çeken arkadaşımızın birde zorlu yurtdışı üniversite hayatından sonra Türkiye'ye dönüp hissettiklerini sorduk o da beni kırmadı ve cevapladı.

Avrupa & Türkiye Arasındaki Farklar (Söyleyişi)

Yurtdışına gidemeyip "Ne varda yurtdışına gidiyorlar" "Türkiye'de olmayıp orda olan ne" gibi soruları bir nebzede olsa cevapladı. Şimdi soru-cevap kısmına geçiyoruz.

Soru 1: Türkiye'den yurtdışına gittiğinizde ilk düşünceleriniz neler oldu?

Cevap: Türkiyede ki insanların samimiyetini ve sıcaklığını bulamadım bir süre alışmakta zorluk yaşadım ben burda yaşayamam en fazla 1 yıl yaşarım diye düşünmüştüm.


Soru 2: Türk insanlarına yaklaşımları nasıl Türkler hakkında düşünceleri neler?

Cevap: Konuşmalarına birşey söylemelerine gerek yok bakışlarıyla aşağılıyorlar iğrenir gibi bakıyorlar açıkçası Türk olmak başta bir olumsuz etken müslüman olmak dahada olumsuz bir etken.


Soru 3: Çoğu öğrenci Türkiye Üniversitelerindeki öğretmenlerden şikayetçi kasıtlı olarak düşük not veriyorlar diye Yurtdışındaki öğretmenlerin öğrencilerine karşı tutumu nasıl?

Cevap: Genelleme yapmak doğru değil aslında bazıları kasıtlı olarak düşük not veriyorlar mükemmeliyetçi insanlar bazılarıda emeğinin karşılığını veriyor. Her türlü hoca var diyebilirim..


Soru 4: Yurtdışında yaşadığınız zamanlarda Türkiye'deki en çok özlediğiniz şeyler nelerdi?

Cevap: İnsanların sıcaklığı ve samimiyeti diyebilirim ama bu çok klasik olur. Komşularımı çok özledim ilginç veya farklı gelebilir ama evimde bir malzeme kalmadığında gidip '' Ayşe teyze 1 bardak un verebilir misin '' diyebiliyordum ama yurtdışında maalesef o tarz bağlar yok insanlar çok ciddi ve mesafeliler...


Soru 5: Maddiyat konusunda Türkiye ile arasında çok büyük fark varmı?

Cevap: Çok büyük olmasa da elbette fark var Türkiye de yaşam daha ucuz...


Soru 6: Yurtdışında yaşadığınız sürece Türk mutfağını ne kadar aradınız?

Cevap: Yemek yemeyi ve yapmayı çok seviyorum özellikle Türk yemekleri vazgeçilmezim . Orda yaşadığım süreçte elimde olan malzemelerle imkanlarla sürekli Türk yemekleri yapmaya çalıştım tabi ki Türkiyedeki gibi olmuyor malzemeler eksik ya da farklı oluyordu genelde lezzeti de farklıydı bunu Türkiyeye dönünce çok daha iyi anladım.


Soru 7: Yurtdışında yaşamak hayatınızda ne gibi değişikliklere yol açtı. Düşünce tarzı olarak değişiklik yaşadınız mı?

Cevap: İnsanlara bakış açım değişti onlar bana nasıl davranıyorsa bende onlara bir o kadar soğuk ve mesafeliydim..


Soru 8: Sizce Yurtdışının Türkiyedekilere faydası olabilecek bir yanı varmı? Gidildiğinde faydası oldu diyebileceği bir neden?

Cevap: Eğitim sistemi çok farklı, çok güzel bir eğitim sistemi var. Okullar çok kaliteli ve gerçekten her bireyin istediği bölümü okuyabileceği hedeflerine ulaşabileceği bir eğitim sistemi. Ayrıca gidildiğinde faydası oldu diyebileceğim bir nedende yabancı dilin gelişmesi için güzel bir ortam.


Soru 9: Ulaşım konusunda sıkıntılar yaşanıyor mu? Trafik Türkiye'deki gibi mi? Merak edilen sorulardan biri de bu sanırım.

Cevap: Hayır aksine ulaşım rahat oluyor genelde . Türkiyedeki gibi bir trafik olmuyor olsada nadiren.


Soru 10: Aşk konusunda bağlılıkları nasıl?

Cevap: Aşk anlayışları çok farklı Türkiyede ki kadar aşk ağır ve duygusal yaşanmıyor.. Ve Türkiyedeki kadar bir erkekle bir kız birbirine asla bağlı kalmıyorlar genelde arkadaş gibi oluyorlar örneğin Türkler sevdikleri insanlara meleğim hatunum veya hayatım ömrüm derken yabancılar sadece tatlım veya canım diyor ve bazen isimleriyle hitap edebiliyorlar romantizm pek fazla yok ilişkileri uzun süreli olmuyor genelde boşlukta hissettikleri için takılmak için sevgili buluyorlar evlenenler nadir...


Bu güzel söyleyişi için kendisine çok teşekkür ediyorum. Benim dahi kafamda bazı soru işaretleri vardı. Şimdi tam olarak yerine oturdu diyebilirim.

Bu video da internette meşhur olan eğlence amaçlı yapılmış bir video :)

Diğer Benceler İçin Tıklayın

Saygılarımla...
#DaNGeR


1|0
2|3

Senin görüşün nedir?

0/2000

Gönder

Kızlar Ne Diyor 2

Erkekler Ne Diyor 3

  • Emeğine sağlık 😇

    0|1
    0|0
  • Tebrik ediyorum güzel bence Avrupalıların hepsi öcü gibi baktığını düşünmüyorum ama türklere elin yabancısı olsam bu ülkeye gelmem o kesin :)

    0|1
    0|0
  • teyzeyi engelledim usta

    0|0
    0|0
    • Bnde amca mı oluyom o zaman 😂 bni de engelle

    • senin bir sıkıntın yok onun görüşleri hoşuma gitmedi engelledim

    • Hmmm. O benim herşeyimdir o zaman senle de uyuşmayabilir belki kardeşim burası toplum olarak herkedin kendi görüşünü söylediği bir platform elbet anlaşamadığın laf anlamayan biri ile uğraşmak istemezsin engellersin. Ben dahi sorulan soruda normal doğru olanı diyorum ki bazıları kendine yediremeyip engelliyor. Bu yüzden madem engelledin bırak istediğine yorum atsın önemseme gidip cevabına görüş yazmak zorunda değilsin. =)

Yükleniyor...