Düşmanlarınıza Karşı Uygulayabileceğiniz Stratejiler

MrEGE

Savaş, günümüz sosyal yaşantısı da dahil olmak üzere her alanda var olan bir ölüm kalım mücadelesidir. Ölüm kalım diyorum çünkü beynimiz bir saldırıya uğradığı anda "Savaş ya da kaç" çanlarını çalmaya başlar, neden mi ? Çünkü ölüm tehlikesi altındadır. Bu durum biri size hakaret ettiğinde, size bıçak çektiğinde ya da bir ordunun başında savaşı yönetirken geçerlidir yani her alanda varlığını sürdürür.


Savaştan kaçamazsınız, bu yüzden onunla karşılaştığınız zaman nasıl savaşacağınızı bilmek zorundasınız.


Bir stratejist olarak, savaşın temel yöntemlerini size anlatmaya çalışacağım. Bunu sosyal yaşatınız da dahil olmak üzere her alanda uygulayabilirsiniz:


1- Düşmanınızı İyi Tanıyın


Düşmanlarınıza Karşı Uygulayabileceğiniz Stratejiler


Eğer düşmanınızı tanımıyorsanız, hele ki birde o sizi tanıyorsa yenilgi kaçınılmaz demektir. Bu yüzden asla tanımadığınız insanlarla münakaşaya atlamayın, soğuk kanlılığınızı koruyun ve mümkün olduğunca az performans gösterin, yani art arta laflar atmayın ya da art arta tekmeler, yumruklar savurmayın. Bekleyin ve inceleyin. Böyle bir durumda en az zararla münakaşayı sonlandırmaya odaklanın. Düşmanınızı iyi tanırsanız, onun zaaflarını, eksik yönlerini bilirseniz o zaman ona hiç de tahmin etmeyeceği yerlerden vurabilirsiniz çünkü savaşın özü budur. Tıpkı, Bizanslıların bir sabah vakti uyandıklarında Konstantinopolis surlarının önündeki Osmanlı gemileriyle karşılaşmaları gibi.


2- Tahmin Edilemez Olun


Düşmanlarınıza Karşı Uygulayabileceğiniz Stratejiler


Büyük usta Sun Tzu, "Savaş Sanatı" adlı kitabında der ki: "Eğer savaşta rengini belli etmezsen, zafer senindir."


Düşman sizin ona nereden vuracağınızı bilmesin, kendinizi gizli tutun, mimiklerinizi gizli tutun ve ona hiçbir şey sezdirmeyin. Eğer o size bir hakaret ettiyse, önce o konuda kendinizi kısaca savunun ve ardından ona hiç beklemediği yerden(ailesi,eşi,işi,sosyal hayatı vb.) bir hakarete uğratın ve neye uğradığını şaşırtın. Ayrıca, hakaretten kasıt "küfür" değildir. Hakaret, bir nevi onun canını acıtabilecek, onu ezik duruma düşürebilecek bir söz, davranıştır. Eğer ki küfüre başvurursanız bilin ki çoktan savaşı kaybetmişsinizdir.


3- Nasıl Saldıracağınızı Bilin


Düşmanlarınıza Karşı Uygulayabileceğiniz Stratejiler


İnsanlar doğaları gereği bilmedikleri şeylerden korktuklarından dolayı ve onları çözüp korkularını giderme isteklerinden ötürü sizi de çözmek isteyeceklerdir. Bu yüzden düşmanınıza karşı şaşırtmacalı hamleler oynayıp onu kolayca alt edebilirsiniz. Osmanlı Ordusu, Mohaç Muharebesinde birinci taburuyla düşman ordusuna saldırıp yenilmiş gibi bir izlenim verdikten sonra kaçmaya başlamıştır. Tabi bunu gören düşman ordusu da Osmanlı Ordusunun peşine düşmüş ve kovalamaya başlamış fakat bir anda hiç beklemediği bir şeyle: Diğer taburlarla karşılaşmıştır ve bir anda bütün düşman ordusu Osmanlı Ordusu tarafından yok edilmiştir.


Kartlarınızı şaşırtmacalı oynayın. Biri size hakaret etti ve aklınıza herhangi bir cevap gelmiyor veya yenildiğinizi mi hissediyorsunuz ? Sakın omuzlarınızı düşürüp surat asmayın. Sanki her an bir cevap verebilecekmiş gibi gülümseyin ve omuzlarınızı dikleştirin, ardından ona hiç beklemediği bir yerden hakaret ederek konuyu değiştirin. Eğer ki aklınıza bir cevap geliyorsa, hiç beklemeden ağır saldırılarda bulunun ve art arta hakaret ederek onu ezin.


4- Gelişin


Düşmanlarınıza Karşı Uygulayabileceğiniz Stratejiler


Devletler, insanlara bakılarak tasarlanmıştır. Nasıl ki bir devlet ekonomisi, kültürü, bilimi geliştikçe gelişir; insan da kültürü, maddi durumu, aklı geliştikçe gelişir. Kendinizi ne kadar geliştirirseniz gireceğiniz savaşlarda düşmanı alt etme gücünüz buna paralel olarak bir o kadar gelişir.


Ve unutmadan: Siz savaşla ilgilenmiyor olabilirsiniz lakin savaş sizinle ilgileniyor...

Düşmanlarınıza Karşı Uygulayabileceğiniz Stratejiler
2 Cevap