40 dakikada 4.8km yol yürüdüm. Ortalama hızımı 7.2 km/saat olarak hesapladım, doğru mu oluyor?

detay başlıkta.


0|0
1|3

En İyi Kız Görüşü

  • X=v. t yani yolu zamana bolersen hizini bulursun 4.8÷40=0.12 oluyor hizin...

    0|1
    0|0
    • Teşekkürler doğru diyosun. fizik/matematik ile aram pek iyi olmadığı için unutmuştum bu formülü :D
      Senin verdiğin formüle göre dakikadaki hız çıkıyor.
      40dk /60dk = 0.66666 saat ediyor. t yerine 0.6666 yazınca sonuç 7.2km/saat çıkıyo.
      veya 0.12*60dk = 7.2km bu daha kolaymış :D :D :D

    • Hepsini Göster
    • Ooo çok iyi vermişsin. 7200 kcal * 5kg = 36000 kcal eder. 36000 / 30 =yani sen 1 ay boyunca her gün 1200 kcal eksik beslenmişsin. o da günde 166 gram yağ yakıyon anlamına gelir. şu an benim yaptığım da öyle zaten sadece sporla hızlandırmaya çalışıyom. fazla yemiyom günlük yediklerimin toplamından aldığım kalori 750 yi zor geçiyor :D zaten metabolizma hiç hareket etmesen bile 1500 kcal günlük yakmak zorunda yaşamsal faaliyetler için. bir de proteinlerin ve lifli gıdaların sindirimi geç olduğu için uzun sürüyor acıkman o da kalori alımını iyice azaltıyor. ben yaklaşık 10 gündür yapıyom başladığımda 58.5 kg ydum şimdi 57ye düşmüşüm. 1kg a yakın yağ kaybı olduğu bariz belli. kaslar erimesin diye kendimi aç bırakmıyom zaten.

    • Oo super allah yardimcin olsun bence başarabilecek potansiyel desin...

En İyi Erkek Görüşü

Kızlar Ne Diyor 0

Kızlardan En İyi Görüş seçilmiş!

Erkekler Ne Diyor 2

Yükleniyor...