Bitkilerdeki Mucizeler ve Sırlar

BlackAngell__

Bugün sizlerle doğamızda bulunan şifalı bitkilerin bir kısmını paylaşacağım. Eğer talep olursa bu bitkilerin, 2.bölümünü de bence yapacağım.


Bitkilerin; sağlık olsun, güzellik olsun çok büyük faydası var hatta ölümden bile döndürebiliyor.


Bitkilerde ki Sırlar


Şifalı bitkiler neler ve ne işe yarar;


1. Sarımsak; babam ve annem çok fazia tüketirler ve ben tuletmediğim çok fazla tepki verirler, babamın dediğine göre antibiyotikmiş. Her derde devası varmış. İştah açıcı, balgam söktürücü, hazmı kolaylaştırır, ateş düşürür, tansiyon durumuna göre iyi gelir, kabızlığı giderir, cinsel gücü artırır.


2. Adaçayı; bizde genel de bulunan bitkilerden biridir. Gaz mı var? O zaman kullanabilirsiniz. Mide ve bağırsakdaki gazlara çok iyi gelmektedir. Ayrıca; dış eti hastalığına, boğaz iltihabına, astım hastasının belli sıkıntılarını giderir ve ter, idrar söktürür.


3. Bezelye; genel de nadir yenen bir beşindir. Ama biliyor musunuz, kan kanserine karşı korumaktadır.



4. Çamfıstığı;
kozalakların içinden çıkan, küçücük fıstıkların; bronşit, verem, akciğer hastalıklarına çok iyi gelmekte olup, kalp rahatsızlığına da faydası vardır.


5. Defne yaprağı; annem bazı yemeklerin üstüne pişerken koymaktadır. İştah açıcıdır, hazmı kolaylaştırır, sınır ağrılarını giderir. Bigün dış sancım vardı, annem cezve de 2yaprağını kaynattı içine limon, tuz, karabiber ve sarımsak koydu bununla ağzımı gargara yaptığım da dış sancımdan eser kalmamıştı. Vücudu rahatlatır, teri atırır ve ateş düşürür. Fakat kesinlikle, hamileler kullanmasın.


6. Eşekkulağı (Mayasılotu): ishali keser. Ağız, dil, boğaz ağrılarını giderir. Göğüs ağrısını yumuşatır, boronşite faydalıdır.



7. Filişkin; mide rahatsızlığını sirekli yaşamaktayım. Mideme çok büyük faydası oldu. Eskisi gibi sancı çekmiyorum. Yani mideye çok iyi gelmektedir. Kusma ve bulantıyı gidermekte. Vücudunuz dinç kalır.


8. Gelincik; yol kenarlarında duran bu çiçeğin bile insan vücuduna çok faydası var. Kan tükürmeye ve kan kusmayı kesmektesir. Boğmacıya birebir iyi gelmektedir. Uykusuzluğu giderir, yanıkları iyileştirir. Göğüs rahatsızlıklarına çok iyi gelmekte. Bronşit,astım ve nefes darlığında önemli rol oynamaktadır.


9. Hindistancevizi; böbreğimizdeki kum ve taşları düşürülmesine faydası vardır. Migde ağrılarını giderir, idrar söktürür.



10. İnciçiçeği (mayıscanı); kalp hastalıklarının tedavisinde kullanılır. Çarpıntıyı keser. Ev ilaçlarında kullanılmaz.


11. Karpuz; yaz mevsimin de hepimizin bolca yediği meyvedir. kemiklerin gelişmesine faydası vardır. Kanı temizler, vücuda serinlik verir. Böbrek de kum ve taşların düşmesine yardımcı olur.


12. Laden; balgam söktürür, nezleyi keser.

13. Mazı; hamile kalmayı önlemek için kullanılır. Bazı zehirlenmelerde panzehihiri olarak kullanılmaktadır. Basura çok faydalı. Yapraklar ise sığillerden kurtulmak için kullanılır.



14. Nilüfer; su bitkisi olan bu bitki, kalbi kuvvetlendirir, sinirleri yatıştırır ve ağrıları dindirir.



Yediğimiz, içtimiğiz bir çok meyve ve sebzelerin dışında yolda gördüğümüz sıradan, basit bir ot' un bile bizlerin sağlığında büyük bir etkesi vardır.


Umarım bu bilgiler işinize yarar.



Sağlıklı günler dilerim.

Bitkilerdeki Mucizeler ve Sırlar
23 Cevap