Vladimir Putin vs. Recep Tayyip Erdoğan?

Axl11
Ufak bir karşılaştırma alalım sizden de?

Okul yılları bile üç aşağı beş yukarı aynı döneme denk geliyor. Putin, Leningrad Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nden diplomasını alırken... Başbakanımız imam hatip lisesi’nden mezun oluyordu.

*

İşe girişleri de eşzamanlı...
Putin KGB’ye girdi, Başbakanımız İETT’ye girdi.

*

Tesadüfün bu kadarı yani... Aynı tarihlerde askerlik yaptılar. Başbakanımız kantin asteğmeniyken, Putin, yarbay rütbesiyle Doğu Almanya’da casustu.

*

Kamu görevine bile aynı günlerde başladılar. Başbakanımız belediye başkanlığı koltuğuna otururken, Putin, KGB’nin yerini alan istihbarat teşkilatı FSB’nin başkanlık koltuğuna oturuyordu.

*

İkisi de sporcu... Başbakanımız futbolcu. Putin ise düzenli olarak yüzüyor, rafting ve kayak yapıyor, badmington ve buz hokeyi oynuyor, bisiklete ve at’a biniyor, judo ve karate’de kara kuşak, dünyada 10’uncu dan mertebesine ulaşmış sadece 7 kişi yaşıyor, Putin karate’de 6’ncı dan, judo’da 8’inci dan.

*

Putin, sambo’da master seviyesinde... Sambo, silahsız savunma manasına gelen, aikijutsu, jujitsu, aikido, judo ve güreş’in karışımından oluşan, modern savaş sanatı kabul edilen, mücadele ve dövüş sporu... Başbakanımızın ise, Kırkpınar altın kemeri var.

*

İkisi de pilot... Putin, bizzat kendisinin kullandığı Su-27 tipi savaş uçağıyla Çeçenistan’ı vurdu, Tu-160 tipi ağır bombardıman uçağıyla havacılık fuarında gösteri uçuşu yaptı, Be-200 tipi tanker uçağını kullanarak orman yangınına müdahale etti. Başbakanımızın, pırpır uçak kokpitinde fotoğrafı var.

*

İkisi de müzik tutkunu... Putin, favori şarkıs
Güncellemeler
+1 yıl
İkisi de müzik tutkunu... Putin, favori şarkısının Beatles’tan Yesterday olduğunu söylüyor. Başbakanımız, beraber yürüdük biz bu yollarda’yı söylüyor. Putin piyano çalıyor, Brahms, Mozart, Çaykovski, Rahmaninov, Schubert ve Liszt dinlemeyi seviyor, caz’a ilgi duyuyor. Başbakanımız, siidiçalar çalıyor, bir defa görüntülenmişti, makam otomobilinde Cengiz Kurtoğlu dinlediğini biliyoruz. İkiside yabancı lisana sahip. Putin, Rusça, Almanca, İngilizce biliyor Tayyip van münüt ve kötü arapça.
Güncellemeler
+1 yıl
Edit: Başbakan değil Cumhurbaşkanı olacaktı dalgınlığıma verin.
Vladimir Putin vs. Recep Tayyip Erdoğan?
24 Cevap