Sevgilimde hpv haftalığı var iğne olmamı istiyor?

Nişanlımda hpv virüsü var banada bunun aşısını ol sanada bulaşsın istemiyorum dedi bende şu anda iğne olmak istemiyorum dedim beni sinirlendirme diyo bende dedim ki bu kadar düşünüyosan beni iki senedir birlikteyiz beş senedir varmış bu hastalık sende bana daha iki haftadır söylüyosun zaten bulaşcak olsa çoktan bulaşmıştır dedim. Ilişkiye girmedik tam ama genede sürtünme vs oldu o şekildede bulaşıyo siğil olduğu için. Trip atıp duruyo baya kavga ettik aramız kötü yani olmak istemiyorum öyle iğnelere güvenmiyorum bir zararı olabilir ama anlamıyo sizce hangimiz haklıyız? Şu anda konuşmuyoruz haksız olsam mesaj atarım ama haklı olduğumu düşünüyorum sizce?


1|1
4|18

En İyi Erkek Görüşü

  • Bu ilacı bulunmuş bir virus değil , sadece deneme ilaçları var onlar da aşı şeklinde ve rahim dibi gibi çok acı çekeceğin yerlere yapılıyor. 5 senedir var da bunu baştan neden söylemiyor da seni adeta evlenmeye ve siğillere mecbur ediyor orası karışık.

    Aşı denen şey henüz denenen bir ilaç ve hpv bulaştığında alevlenen ve sönen dönemleri olur. Hpv bütün ıslak zeminlerinde hatta ağız içinde bile gelişebilir, tek tedavi yolu da yaktırmak ya da dondurtmaktır.

    Sana hala yalan söylediği açık iken , sen bu kişi ile 70 yıl daha bunlar dahil yaşamayı düşünüyorsa , bu da senin seçimin olur.

    3|0
    0|0
    • Utandım söyleyemedim diyo Evet çok saçma söylemesi gerekiyodu ama napıcam bilmiyorum bendede var mı onuda bilmiyorum doktora gittim bakire olduğum için test yapamıcaklarını söylediler bakirelere olmuyomş

    • Senin dediğin PAP Smear testi , bununla rahim ağzından biyopsi ile parça alınarak hpv taranır. Bir de yeni olan Kolposkopi var, bu iç kısmın aydınlatılarak ve büyütülerek damar yapılarında artma ve değişme arayan bir uygulama. Bu sana uygun olsaydı doktorun önereceğini düşünüyorum.

      Hpv ve rahim ağzı kanseri ( seni korkutmak için söylemiyorum ama ) ilişkisi yüzde 85 tir. Rahimağzı kanseri de oldukça sinsi ilerleyen bir hastalık ve son dönemlerinde dokular delirmeye başlar.

      Hpv nin ( olasılıkla ) kanserleşme yapmadan önce tesbit edilmesi gerek. Bunun için de nişanlın sende bakirelik aramak gibi saçmalıktan vazgeçmesi ve operasyonla bu geçilip kontrolün gerçekleşmesi en doğrusu görünüyor.

      Utanıyordum diye bir mazeret yok , hukuken telafisi zor ya da mümkün olmayan sağlık problemi armağan ettiğinden sağlam boşanma sebeplerinden biridir, aids ten farkı acı tarafı çok sonra ortaya çıkar ve rahim alınır seni kurtarmak için
      http://www.jinekolognet.com/kolposkopi.asp
      Bunu incele

    • 5 yıldır nişanlında var idi ise , zaten konu hakkında ansiklopedi kadar illaki bilgi edinmiştir ve dondurtma ya da yaktırma da yaptırmıştır, bunun acısını da biliyor olmalı. Ve söylemiyor , seni sosyal ya da hayati seçim arasına sokuyor.

      Bu işlerde neye karar verecekseniz , illa evleneceğim dersen araştırma bitene kadar öncelikle yakınlaşmamanız önemli. Temiz çıksan da , evlilik mevzusu içinde zaten yine aşılayacaktır sana ve kısır döngü yine başlayacaktır.

      Bu adamın bu kadar kendini heba etmeye değip değmeyeceğini iyi düsün , nişanlı iken ayrılmak evli iken ayrılmaktan daha kolaydır, bir iki hafta gürültü olur unutulur. Tabii evli iken ayrıldığında hpv sana da geçmiş olacaktır, eğer temiz idi isen..

      Gerçekler bunlar , Karar senin

En İyi Kız Görüşü

  • Kimden buluşmş bu virüs sevgiline peki. seninle rahat sevişmek için istiyır

    1|0
    0|0
    • Oda bilmiyo beş senedir var bakir değil belkide bir kadından

Erkekler Ne Diyor 17

  • hpv'nin bir çok türü var ve bazıları kadınlar için oldukça tehlikeli. Bir smear testi yaptırmanı tavsiye ederim.
    Her türü için koruma sağlayan bir aşı zaten yok, tehlikeli türler için "eğer zaten bulaşmadıysa" aşı olabilirsin, "olmalısın"
    Bu öküz sevgilin için değil tabii, kendin için.

    3|2
    0|0
  • Bence hemen test yaptır. Sürtünmeyle de bulaşır.

    0|0
    0|0
  • Partnerinde HPV virusu varsa iki ihtimal var, bir cinsel iliski yoluyla zaten bulasmistir simdiye kadar, su ana kadar sigil vs olmadiysa sende pek endislenmene gerek yok, yine de bir doktora gorun. Yuzbinlerce tasiyici var maalesef...
    O yeni kaptiysa virusu ayri...

    0|0
    0|0
  • ikinizde haksızsınız bu konuda ama onun bir yanlışı daha var iki yıldır söylememesi.

    ikinizin ortak haksız olduğunuz taraf ise şu doktora gidip bu konuda bilgi almak yerine kafanıza göre zararlı veya değil demeniz. ayrıca bu tip aşıları eczaneden asprin alır gibi alamıyorsunuz. bir haksız yanınız ise gereksiz triplere girmeniz.

    0|0
    0|0
    • Iki yıl söylememesi çok büyük sorun zaten neymiş utanmış o zaman bana söyleyene kadar benimle temasa girmicektn cinsel anlamda haksız mıyım? Bana doktora gidelim test yapalım falan dedi ben tek gittim doktora doktor bakireysen yapamayız dedi. Aşı olabilirsin ama korunmak için dedi. Nişanlımda o zaman aşı ol dedi. Bende aşı falan istemiyorum dedim sorun böyle devam etti

    • Hepsini Göster
    • NE YAPMAM GEREKİR SİZCE? ŞUANDA KONUŞMUYORUZ BENİM Mİ İLK ARAMAM LAZIM ya da NE DİYBİLİRİM ARADA KALDIM

    • bunu banamı soruyorsun veya bunun bir kuralı olduğunumu düşünüyorsun?

      nasıl istiyorsan öyle yap. ister ayrıl ister ilişkine devam et hayat senin hayatın. başkalarının düşüncesiyle hareket etmeyecek kadar olgun biri olduğunu düşünüyorum. bu yüzden tercihlerini sana bırakıyorum.

  • nişanlın haklı

    0|0
    0|0
  • Bune yahu sağlık herşeyin başında gelir olmak istemiyorsan olma ama çözümü o bulsun sen değil ya da çözümğ biliyosun bitir

    0|0
    0|0
  • Seni dusunuyor

    0|0
    0|0
  • birlikte oldunmu

    0|0
    0|0
  • Hpv nedir?

    0|0
    0|0
  • Kan testi yaptır..

    0|0
    0|0
  • Haklisin knk. hatta ayril yani ve bulasmistir coktan

    0|0
    0|0
  • Yazık be allah belasını versin onun o... c...

    0|0
    0|0
  • doğru diyo

    0|0
    0|0
  • sevgilin tam bir canım güle güle kullan.

    0|0
    0|0
  • bence siz ayırılın bu işten hayır gelmez

    0|0
    0|0
  • Tiksinç bir insan ayrıl ondan

    0|0
    0|0
  • Lezyon yani siğil varsa bulasici lik söz konusudur. Sürtünme genital bölgenin genital bölgeyi direk teması ilemi oldu yoksa pantolon ya da çamaşır üzerinden mi oldu bu virüsü illede vücuduna alicak değilsin hem virüs kapıya dayanır vucud imum sistemin yani bagisikligin ona bir yumruk Çakar virüs vücuduna girmemiş olur öncelikle onu kafanda at ayrıca yengem eşinde lezyon lar varken cinsel ilişkiye defalarca girmiş olmasına rağmen yıllardır onda hiç bir şey yok kadın köyden geldi vucut sağlam hastalıklarla savaşıyor sakinca oturun konuşun o bahsedilen knew olayı bir anda gelişen bir durum değil sen düzenli kontrolüne gidersen yılda 1 kez erken önemini alırsın öyle bir durum gelirsirse oda ki çoğu hpv tipi kanser yapıcı değildir

    0|0
    0|0

Kızlar Ne Diyor 3

  • HPV direkt olarak serviks kanserine neden olmaz ancak serviks kanseri için gereken etkenlerden biridir. o nedenle aşı olmanız sizin yararınıza olur

    0|0
    0|0
  • Kesinlikle aşı olmalısın ciddi bisey bu sonrası icin

    0|0
    0|0
  • Hpv ise yandiniz cok ugrastirir

    0|0
    0|0
Yükleniyor...