Romantik Komedi ve Aşk Filmleri: Sevgililer Günü'ne Özel Tavsiyeler

pekkomik s

Malum, Sevgililer Günü yaklaşıyor. Sevgilisi olan veya sevgilisi olmasını isteyen herkesi aldı bir telaş; ne hediye almalı, birlikte neler yapmalı, nerelere gitmeli?


İş ‘nereye gitmeli’ sorusuna gelince temel olarak dışarısı ve içerisi olarak iki başlık altında toplansa da yapılacaklar, genelde planlar içinde bir tanesi öne çıkıyor: Filmler!


Sevgiliyle birlikte günün manasına uygun bir romantik komedi filmi mi izleseniz acaba? Yoksa biraz çılgınlık yapıp korku filmi de izleyebilirsiniz belki; hem korktuğunda size sarılma ihtimali de var böylece! (hain planlar mod on).


Belki de Sevgililer Günü'nde sevgilinize güzel bir film DVD'si alıp evde başbaşa izlemek istersiniz, olamaz mı yani? Şöyle bir alışveriş sitelerine göz atalım hele, belki de şahane aşk filmleri çıkar karşınıza...


Ama, o şahane aşk filmleri hangileri ola ki?


Sevgililer Günü'nü evde geçirmeyi planlayanlar, az daha yaklaşın hele!

YABANCI ROMANTİK KOMEDİ FİLMLERİ

When Harry Met Sally

IMDB Sayfası
Özet: Harry de Sally de aynı üniversitede okudukları halde ilk defa mezuniyetten sonra New York’a giderken tanışırlar. Yolda uzun uzun sohbet eder ve bir çıkarıma varırlar: 'erkek ve kadın sadece arkadaş olamaz!'. Meg Ryan ve Billy Crystal'in canlandırdığı karakterler defalarca izlenmeye değer bir filmde buluşmuşlar.

Closer

IMDB Sayfası
Özet: Günümüz Londra'sında birbirine yabancı iki çifti tesadüfler yakınlaştırır. Birbirlerine duydukları anlık hislerse aldatmaları beraberinde getirir. Usta yönetmen Mike Nichols'tan aşkın 21. yüzyıl yorumu.

Pretty Woman

IMDB Sayfası
Özet: Vivian Ward çok şanssız bir sokak kadınıdır. Ancak bu kötü şans onu yakışıklı, çok başarılı ve ünlü bir işadamı olan Edward Lewis ile karşılaştırır. İkili inanılmaz derecede güzel günler yaşamaya başlarlar.

City of Angels

IMDB Sayfası
Özet: Hastalarından birini hiç sebep yokken ameliyat masasında kaybeden kalp cerrahı Dr Rice'ın kendine güveni alt üst olmuştur. Los Angeles üzerinde gezinen melek Seth o sırada her ne kadar ölen hastaya yardım için orada bulunsa da Maggie'den etkilenir ve onun kendine olan güvenini tekrar kazanmasında yardımcı olmaya karar verir. Gerçeküstü bir aşk masalı. Nicholas Cage ve Meg Ryan başrollerde.

Notting Hill

IMDB Sayfası
Özet: Anna Scott (Julia Roberts) dünyanın tanınmış film yıldızlarından biridir. William Thacker (Hugh Grant) ise bir kitabevi sahibidir ve boşandığından beri bir aşk hayatı yoktur. Her ikisi için de 'bir şey' ya da 'biri' eksik gibidir. Filmde çiftin tanışmasına yol açan kitap Türkiye ile ilgili bir seyahat kitabıdır.

True Romance

IMDB Sayfası
Özet: Sıradan bir hayatı olan Clarence çizgi roman dükkanında çalışmaktadır. Bir gün Alabama isimli fahişeyle tanışır ve ona aşık olur. Fakat onu eski hayatından kurtarmak hiç de kolay bir iş değildir, bir de Alabama'nın patronundan uyuşturucu çalması gerekmektedir. Çok zengin oyuncu kadrosu olan filmin senaryosunu Quentin Tarantino yazmış.

Bridget Jones'un Günlüğü

IMDB Sayfası
Özet: İşte benim favori filmim. Yeni bir yılın başlangıcında, 32 yaşındaki Bridget, hayatına hükmetmeye başlamanın tam zamanı olduğuna karar verip bir günlük tutmaya başlar. Artık masasının üzerinde duran en kışkırtıcı, erotik ve histerik kitap başkaları tarafından yazılanlardan biri değil, bizzat kendi yazdığıdır. Renée Zellweger'in canlandırdığı Bridget Jones karakteri o kadar sevildi ki daha sonra bu filmin devamı çekildi. Filmin hayranlarına bir müjde: Önümüzdeki sene gösterilmek üzere 3. Bridget Jones filmi yoldaymış.

What Women Want

IMDB Sayfası
Özet: Başarılı bir reklamcı olan Nick geçirdiği bir kazadan sonra garip bir güce kavuşur. Nick artık kadınların düşüncelerini okuyabilmektedir. Mel Gibson kadınların hayalindeki erkeği canlandırıyor: Dinleyen bir erkek.

Amelie

IMDB Sayfası
Özet: Paris'te garsonluk yaparak, kendine özgü bir dünyada yaşayan saf, çekingen ve masum bir kızdır Amelie. Annesinin beklenmedik ölümü sonucu kendini çok yalnız hisseden Amelie çevresindekilere yardım etmeye başlar. Aşk onu bu yolda beklemektedir. Kendinizi iyi hissetmek için birebir film.

Before Sunrise

IMDB Sayfası
Özet: Fransız yüksek lisans öğrencisi Celine (Julie Delpy) ile Amerikalı Jesse (Ethan Hawke), Budapeşte - Viyana treninde bir çiftin kavgası ile tesadüfen tanışırlar. Jesse, Celine'e, ertesi gün uçağa bineceğini ancak parası olmadığından sabaha kadar Viyana caddelerinde dolaşacağını söyler ve Celine'in kendisine eşlik etmesini ister.

TÜRK FİLMLERİ

Türk sinemasında Amerikan tanımlı "romantik komedi" filmleri yeni jenerasyon sinemada karşımıza çıkıyor. Daha önce "aşk filmleri" diye adlandırdığımız daha drama ağırlıklı ama "tadından yenmez" filmler çekilirdi.

Selvi Boylum Al Yazmalım

IMDB Sayfası
Özet: Kamyon şoförü İlyas, İstanbul'dan Asya'nın kaldığı köye gelir. Birbirlerine aşık olup evlenirler. İlyas, kamyoncu olduğu için sık sık yollara çıkar ve Asya, Samet'le yalnız kalır. Bir gün yine yola çıkan İlyas, eve dönmez. Cengiz Aytmatov'un romanından uyarlananan senaryo Atıf Yılmaz tarafından filme aktarılmış. Türk sinemasının en güzel aşk hikayelerinden biri olan filmde Türkan Şoray, Kadir İnanır ve Ahmet Mekin başrollerde.

Bir Yudum Sevgi

IMDB Sayfası
Özet: Dört çocukla Aygül, mutsuz bir kadındır. Bir yandan ekonomik bunalım, öbür yandan kocasının işsiz güçsüz kahvelerde oturup evine ve çocuklarına karşı gösterdiği ilgisizlik nedeniyle genç kadın en olgun çağında bunalıma itilir. Bir başka Atıf Yılmaz filmi. Bu sefer Kadir İnanır ve Hale Soygazi başrollerde.

Ah Nerede

IMDB Sayfası
Özet: İstanbul'a babaları tarafından okumaları için gönderilen 3 kardeş, okullarını ihmal ederler. Kardeşlerden biri kumar oynar, biri siyasi olaylara karışır, diğeri ise çapkınlık peşinde koşar. Ferit, kızlarla gününü gün ederken aynı anda birkaç sevgiliyi idare etmektedir. Tarık Akan ve Gülşen Bubikoğlu. Başka söze gerek yok herhalde.

İncir Reçeli

IMDB Sayfası
Özet: Metin 30’lu yaşlarında hayatını TV’lere skeç yazarak kazanan bir adamdır. Yazdığı senaryoları reddedilen bir gün gittiği barda, hayatını tümüyle değiştiren Duygu’yla tanışır.

Aşk Tesadüfleri Sever

IMDB Sayfası
Özet: Film, doğumlarından itibaren çocukluk ve ilk gençlik yılları boyunca yolları Ankara’da kesişen, 2010 yılında İstanbul’da tanışan Özgür ve Deniz’in birbirlerine doğru ve engellerle dolu aşk macerasını anlatırken, bir yandan da geri dönüşlerle onların bugünlerini yaratan dönemlere uzanıyor. Bülent Ortaçgil'in eski bir şarkısı bu filmden sonra tekrar keşfedildi.

Aşk Tutulması

IMDB Sayfası
Özet: Fanatik bir Fenerbahçe taraftarı olan Uğur, bir ilaç mümessilidir. Gündelik hayatında gayet sakin bir kişiliği varken söz konusu futbol olduğunda bambaşka bir adam olmaktadır. Kazanma arzusu ve totemler onu diğer fanatiklerden ayıran en büyük özelliğidir.

Issız Adam

IMDB Sayfası
Özet: Alper 30lu yaşlarda, gurme sayılacak düzeyde yemek kültürü olan kendi restoranının sahibi iyi bir aşçıdır. Hayatının akışı, bir gün Beyoğlu' nun arka sokaklarında, aradığı eski plak için bir kitapçıya girmesiyle değişir.

Başka Dilde Aşk

IMDB Sayfası
Özet: Onur'un hayatı kürek takımından arkadaşı Vedat'ın doğumgünü partisinde Zeynep'le tanışmasıyla değişir. Kalabalık ve gürültülü bir barda hiç konuşmadan geçen gecenin sonunda Zeynep, Onur'un işitme engelli olduğunu öğrenir. Sıcacık bir filmdir.

Romantik Komedi

IMDB Sayfası
Özet: Metropollerde yaşayan kadın ve erkek ilişkileri hakkında çok eğlenceli ve samimi bir anlatım diline sahip olan film, Aşkın, dostluğun, arkadaşlığın, ve insanların içinde bulunduğu şehir yaşamının, hayattaki yerini vurgulayacak.

Ya Sonra

IMDB Sayfası
Özet: Adem (Özcan Deniz) Didem'le (Deniz Çakır) evliliğinin yedinci yılını yaşamaktadır. Birkaç ticari denemesi olmuş ama başaramamış ve boyunun ölçüsünü almıştır.

Sizi Seviyorum

IMDB Sayfası
Özet: Sevgilinizin her gün değişmesi ve her sabah başka biri ile uyanmak bir rüya mıdır? Yoksa bir kabusa dönüşebilir mi? Emre Altuğ’dan sadakat ve ilişkiler üzerine bir romantik komedi

VE DİĞERLERİ...
  • İngiliz Hasta
  • Ps: I love you
  • Sweet November
  • 500 Days of Summer
  • Ghost
  • My Sassy Girl
  • Pillow Talk
  • A walk to remember
  • The Lake House
  • You've Got Mail
  • Love Actually
  • Love Story
  • The notebook
  • 50 First Dates
  • Guess Who Is Coming To Dinner
  • The Artist

Bunlar aklıma gelenler. Buyrun seçin izleyin. Benim aklıma gelmeyenleri de siz yorumla ekleyebilirseniz sevinirim. İyi seyirler.

Romantik Komedi ve Aşk Filmleri: Sevgililer Günü'ne Özel Tavsiyeler
26 Cevap