Hangi sektöre yatırım yapayım? Girişimci arkadaşların fikirlerine ihtiyacım var !

ismimhakan u
Merhaba sevgili arkadaslar. (Metin uzun diyenler; son paragrafa Marş Marş !)

Bazı arkadaşlarım bilir, ben Şube Müdürü seviyesinde bir devlet memuruyum. 2012 Ağustos'unda bir atama gördüm ve ne görevimin ne de atandığım şirin küçük ilin çekilir tarafı yok. Önümde burada geçirmek zorunda olduğum üç yıl var ve bu üç yıl kesinlikle benim sağlığımı hem bedeni hem de ruhi olarak bozacak. Maaşsız olarak emekliliğimi hak etmiş olmamın avantajından faydalanmayı ve işime elveda demeyi ciddi olarak düşünüyorum.

100.000 TL öz sermayenizin kredi/ortaklık vs gibi imkanlarla artırılabileceğini de göze alarak, İzmir'in memleketim olan şirin bir ilçesinde kurulabilecek iş önerilerine ihtiyacım var. Siz olsanız nasıl bir iş kurardınız? İlçede ikamet edenler; Birilerinin sizin memleketinizde nasıl bir yatırım yapmasını, nasıl bir yer açmasını isterdiniz?

NOT: İlçe nüfusu yaklaşık 50.000, deniz kenarı değil, aktif ve eğlenmesini bilen insan topluluğunu barındırıyor. Yeterince genç nüfus var.
Güncellemeler
+1 yıl
EKLEME: Benim uzmanlık alanımın her alan olduğunu farz ve kabul edelim. İnsanlarin alım gücünün yeterli olduğu bu ilçede hangi sektöre yatırım yapayım bu konuda beyin fırtınası yapalım.


Ayrıca bu sitede benim ilçe bazında hemşehrim olan sadece iki kişi var ve onlar beni biliyor. Yani korkmayın size rakip olmayacağım. :)
Hangi sektöre yatırım yapayım? Girişimci arkadaşların fikirlerine ihtiyacım var !
80 Cevap